AKTUELNO

Predsednica Vlade Ana Brnabić otputovaće sutra u dvodnevnu radnu posetu Briselu, gde će učestvovati na sednici Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta (AFET) i imati odvojene sastanke sa najvišim zvaničnicima Evropske unije.

Premijerka Brnabić će svoju prvu zvaničnu posetu Briselu početi sastankom sa predsedavajućim AFET-a i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, a zatim sa predsedavajućim političke grupe "Evropska narodna partija" u EP Manfredom Veberom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Nakon toga planirano je obraćanje na sednici AFET-a, a potom sastanak sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

U sredu, 11. oktobra, predsednica Vlade Srbije sastaće se sa predsednikom Evropskog parlamenta Antonijom Tajanijem, a zatim sa komesarkom za regionalnu politiku EU Korinom Kretu.

Posetu Briselu premijerka Brnabić završiće odvojenim sastancima sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom i visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, navedeno je u saopštenju.

#Ana Brnabić

#Brisel

'