AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Kini sa Meng Đijendžuom sekretarom Centralne komisije za političke i pravne poslove, kao i kineskim ministrom javne bezbednosti Guom Šengkunom o unapređenju odnosa Srbije i Kine, pre svega u oblasti bezbednosti.

Potpredsednik srpske vlade je tokom prvog dana posete Pekingu, gde će sutra prisustvovati zasedanju Generalne skupštine Interpola, istakao da Republika Srbije želi da nastavi da jača odnose sa Narodnom Republikom Kinom.

Pročitajte još: BIVŠI AMBASADOR SRBIJE U NEMAČKOJ ZA PINK: U Bundestag prvi put posle rata ulazi EKSTREMNA DESNICA, ali to ne znači da će se bilo šta u Nemačkoj promeniti

Takođe, potpredsednik Stefanović još jednom je zahvalio Kini na principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije. Tokom sastanka sa visokim kineskim zvaničnicima, Meng Đijendžuom i Guom Šengkunom, ministar Stefanović je naglasio da je važna dobra saradnja u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala, pre svega kroz bržu razmenu informacija o potencijalnim pretnjama, koje bi mogle da ugroze bezbednost i Srbije i Kine.

Ministar Stefanović, koji se nalazi u trodnevnoj poseti Narodnoj Republici Kini, danas je posetio i grad Tjenđin gde se sastao sa gradonačelnikom Vangom Dongfenom. Tokom posete ovom gradu, od čak 15 miliona stanovnika, Stefanović je razgovarao i sa Dongom Đialuom, načelnikom Biroa javne bezbednosti Tjenđina.

#Kina

#Nebojša Stefanović

'