AKTUELNO

Predsednik je najavio nova ulaganja u Istočnu Srbiju, dinamičniji rad na rekonstrukciji puteva, nova radna mesta i podsticaj privatnom sektoru.

Rekonstruisani put od Žagubice do Krepoljina dug 22,6 kilmetara otvoren je danas za saobraćaj u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Put je svečano otvoren na Trgu oslobođenja u centru Žagubice, a prisustvovala je i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Foto: Pink.rs

Foto: Tanjug

Put od Krepoljina do Žagubice sada je deonica regionalnog puta Požarevac-Bor, nekada je bio alternativni put za Beograd, ali je vremenom bio zapušten i devastiran. Taj put sada je moderna saobraćajnica, za čije radove je iz državnog budžeta izdvojeno oko sedam miliona evra.

Foto: Pink.rs

Novoizgrađenim putem se brže i bezbednije stiže do Požarevca.

Firma Štrabag je izvodila radove duž cele trase, koji su počeli trećeg aprila ove godine, a pored asfalterskih radova uređeni su i kanali za odvodnjavanje i sanirana potencijalna klizišta.

Vrednost investicije je oko 380 miliona dinara i ostatak novca će biti upotrebljen za izgradnju pet kilometara puta ka Majdanpeku i Despotovcu i ti radovi se očekuju u 2018.

Predsednik Srbije je, obraćajući se okupljenima, rekao da je obišao okolna mesta i video koliko su putevi loši.

Niko ne veruje da je predsednik došao da obilazi puteve i to bez kamera, ali nastaviću da to radim. Dovešćemo investitora da obezbedimo i nova radna mesta, što je ovde i te kako potrebno. Ovde rade dobre zanatlije, oni koji na zapadu mogu da zarađuju puno, ali želimo da ih zadržimo u našoj zemlji - rekao je Vučić, dodajući da je vreme da narodu sa istoka Srbije pokažemo poštovanje i uložimo što više u taj deo države.

Foto: TvPink Printscreen

On je rekao da se ne treba ulagati samo u Beograd, Niš i Novi Sad, da niko nije građanin drugog reda, te da su svi isti, gde god da žive.

- Verovali ste da samo teškim radom može da se dođe do rezultata i hvala vam što ste verovali i u teške odluke i reforme Vlade Srbije. Nisam dolazio da vam kažem da će teći med i mleko, ali sada mogu da vam kažem da ćete imati visoke plate i bolji život. Teške mere ipak daju dobre rezultate - rekao je Vučić, najavljujući velike pomake i radove, ali ne u dalekoj, već u bliskoj budućnosti.

- Do Milanovca ćemo izraditi put do zime, a početkom proleća proširiti put do Bora. Razgovaramo sa više investitora koje možemo da dovedemo u Žagubicu, Kučevo, Bor, Majdanpek, Golubac, Veliko Gradište. Posle toga nam ostaje da radimo na Dunavskoj magistrali - rekao je predsednik.

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije je, posle Žagubice, u Krepoljinu posetio Osnovnu školu "Jovan Šerbanović".

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Predsednik je nakon obilaska škole u Krepoljinu poručio da se vidi briga o deci, školskim prostorijama, da je okrečeno bez pomoći države, a da škola izgleda "kao prava lepotica".

Foto: Tanjug

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

- Imaćemo dodatne radove, što će biti dobro za decu i nastavno osoblje, uvešćemo centralno grejanje, kotao će raditi na biomasu, a sredićemo i terene. Nisam zadovoljan izgledom toaleta i stolarija, tako da ćemo sada, kada imamo novca, pokušati to da sredimo. Pokazaćemo ljudima da nisu zaboravljeni i da smo u stanju da obratimo pažnju na njih kada Srbija napreduje - rekao je predsednik, dodajući da je zahvalan na podršci tokom teških vremena i odluka.

On je pozvao one koji žive u inostranstvu da se vrate u svoju otadžbinu i ovde podižu svoju decu.

Sve opštine Timočkog kraja moraju, kako je istakao, da budu u fokusu Vlade, jer dosad nije poklanjano mnogo pažnje.

Foto: Tanjug

- Bor se polako ali sigurno oporavlja, cena bakra nam ide na ruku. Kineska moć nas je pogurala i imamo sreće da bakar raste, tako da su nade i očekivanja za ceo istok Srbije ogromni - rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara.

Komentarišući rezultate izbora u Nemačkoj, predsednik je rekao da je bilo očekivano da Angela Merkel pobedi.

- Neće joj biti lako, ali je Merkelova veliki lider koji će sa zelenima i žutima uspeti da formira vladu. Mnogo toga će da se menja u Evropi i dosta toga zavisi od nje i uspeha Makrona. Od toga zavisi i naš evropski put. Potrebno je mnogo vremena da analiziramo rezultate i da vidimo šta nam je činiti, ali nam je potrebno da budemo ispod radara, da radimo na sebi i svom napretku i da smanjimo dug, koji je, moram da napomenem, mani nego u, recimo, Hrvatskoj i Sloveniji. Treba da stabilizujemo ekonomsko stanje i da se potrudimo da se vetrovi koji duvaju sa svih strana ne zaustave u Srbiji - rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je istakao da nikada ne potcenjuje one koji su ispod Srbije.

Moji politički protivnici su mene petsto puta pobedili, samo ne u realnoj situaciji, već preko društvenih mreža. Siguran sam da od učlanjenja Kosova u UN nema ništa i stvari su jasne. Mi ćemo u svakom slučaju da nastavimo da radimo svoj posao, dobili smo pohvale za nastup u UN, iako sam govorio sve što uvek govorim - da sam ponosan na prijateljstvo sa Rusijom, a da smo za saradnju sa Amerikom. Posao Vlade je da radi za svoj narod, a to možemo samo ako vredno, disciplinovano i odgovorno radimo. Treba nam mir, stabilnost i razvoj zemlje. Što se Albanaca tiče, volim što se osećaju moćno, a nas potcenjuju - rekao je Vučić.

Pročitajte još: DRECUN ZA PINK: Albanci i velike sile moraju da shvate da bez Srbije nema rešenja za kosovski problem! (VIDEO)

Vučić je, govoreći o gradskim izborima, rekao da je svoje Naprednjake pozvao u poštenu kampanju, podsećajući da su neki (Saša Radulović) govorili da su izbori pokradeni, a da je posle izašao i rekao da su ipak bili korektni.

Foto: TvPink Printscreen

- Neka pokažu rezultate koje su oni postigli dok su bili na vlasti i neka vide naše. Rekao sam Naprednjacima da idu i pobede i da na listu, ako žele, stave moje, jer će posle to teško ići. Ko god da pobedi, pružićemo ruku, a ne kao oni koji, vidim, izmišljaju da su ubijeni. Ti isti me napadaju što idem u Žagubicu, jer "idem da govorim sirotinji". E, pa, ja sam ponosan što govorim toj sirotinji, jer vodim računa o svim građanima Srbije. Presrećan sam i ponosan što uređujemo zemlju, a oni se podsmevaju. Narod nije za podsmevanje, narod koji je uvek bio uz državu i svoj narod. Takvi kao oni nikada neće pobediti, a na izborima ćete videti da će ih na biračkom mestu biti petsto samo da bi uzeli novac – rekao je Vučić.

Pročitajte još: Izmislili pokušaj ubistva! DOKAZ STVARNOG LUDILA JANKOVIĆA, JEREMIĆA, RODIĆA I BRKIĆA: Sva njihova politika je zasnovana na BRUTALNIM LAŽIMA!

Srbija, kako je zaključio, dosta ulaže u Timočki kraj - radi se na rešenjima za Gamzigrad, biće proširen put Paraćin-Zaječar i mnogo je projekata u igri, a jedan veliki investitor se dvoumi oko ulaganja između Paraćina i još jednog grada.

#Aleksandar Vučić

#Bor

#Put

'