AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas završava višednevnu posetu Njujorku, gde je učestvovao na 72. Generalnoj skupštini UN, sastankom sa šefom svetske organizacije Antonijom Guterešom.

Vučić je u četvrtak, u obraćanju na Generalnoj skupštini UN poručio da su mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu uslov za razvoj tog regiona, da je Srbija posvećena tom cilju i da će podržati jačanje uloge UN.

Predsednik Srbije je ponovio da Srbija veruje u sve veću ulogu UN kao organizaciju za mir i da će svaka reforma UN koja vodi jačanju njene uloge dobiti podršku Srbije.

BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ: Da li Janković zna šta izaziva košmar?

"Mi kao Srbija ćemo pomoći koliko možemo da UN imaju još veću ulogu. Biće manje bahatosti i arogancija u svetu ako to bude tako", kazao je on u izjavi novinarima.

Tokom boravka u Njujorku predsednik Vučić imao je više bilateralnih susreta, tokom kojih je sa liderima brojnih važnih država sveta razgovarao o tešnjoj saradnji.

Takođe, razgovarao je i sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, tokom prijema za svetske lidere koji šef američke države organizuje, a koji je prihvatio poziv da poseti Srbiju.

Vučić je rekao da će posle sastanka u Njujorku u Srbiju doći, redom, predsednici Turske Redžep Tajip Erdogan, Francuske Emanuel Makron i SAD Donald Tramp, i da je i to dokaz snage srpske politike.

Vučić je u svim razgovorima dobio i podršku za evropski put Srbije.

#Aleksandar Vučić

#Antonio Gutereš

#Ujedinjene nacije

'