AKTUELNO

Funcioner Srpske napredne stranke Marko Đurić uputio je žestoke kritike na račun lidera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića ocenivši da je sramnom i jedva prikrivenom pretnjom streljanjem demokrastkom izabranom predsedniku Srbije, od naroda poraženi gubitnik izbora pao u novi, do sada najdublji, ponor političkog beščašća.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, povodom izjave Jankovića da mora da sačuva predsednika Vučića od sudbine likvidiranog rumunskog predsednika Čaušeskua, Đurić, koji lidera Pokreta slobodnih građana naziva i Prangija, kaže da je taj ponor predubok čak i za prilično istaknutog predstavnika "pseudo opozicije ujedinjene u mržnji i lopovluku".

- Zajedno sa Tadićem, Đilasom, Šutanovcem, Jeremićem, Živkovićem, Pajtićem i srodnim antiherojima teškog vremena u kome ih je Srbija sve zajedno sa puno truda i uz mnogo muke ostavila iza sebe, Janković ne može računati na podršku građana Srbije, niti računati na političku budućnost u demokratskom društvu, naveo je Đurić.

Đurić, koji je i direktor vladie Kancelarije za KiM, primećuje da suluda i čini se beskrajna mržnja koju Saša Janković gaji prema demokratski izabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, je, kako se i ovaj put ispostavlja, jedina tačka programa i jedini politički kredo njega i njegovih saveznika i saradnika.

Pročitajte još: SPS: Jankovićeva mržnja prema Vučiću priziva na nasilje i obračune

- Posle svih pretnji linčom koje su on i njegovi najbliži saradnici, uz njegovu prećutnu ili otvorenu saglasnost, upućivali predsedniku Srbije, a tu je bilo i uriniranja po grobu, i vešanja o bandere, i metaka u čelo, Janković sad 'lukavo' priziva rumunski scenario, predviđajući da bi demokratski izabrani predsednik Srbije mogao proći kao diktator Čaušesku, ukazao je Djurić.

Đurić smatra da je za Jankovića, kako kaže, u njegovoj paranoidnoj viziji Srbije takav scenario možda moguć, ali poručuje da niti su Srbija, niti njeni građani, niti Alaksandar Vučić onakvi kakvima ih on u svojoj mržnji i osujećenosti umišlja.

- Janković skandalozno priziva događaje u kojima vidi kako njegovi saradnici i koalicioni partneri streljaju predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, a on bi u toj svojoj bolesnoj konstrukciji unapred da opere ruke od barutnih čestica tako što kaže da bi on Vučića spasio od streljanja koje planiraju njegovi saradnici i partneri, naveo je Đurić.

Ističe da Srbija, međutim, nesumnjivo pokazuje na svakom mestu da postaje moderna, ekonomski razvijena demokratska država, da se danas poštuju sve demokratske vrednosti, za razliku od stanja u koje Janković sa svojim saradnicima i koalicionim partnerima želi da je dovede.

- Saša Janković, Boško Obradović, Vuk Jeremić i ostali iz tog mračnog kruga kao svoj jedini plan i program predstavljaju nasilje na ulicama, pretučene žene, novinare u bolnicama i obešene i streljane građane samo zbog toga što ne misle kao oni, naveo je Đurić i poručio:

- Većinska Srbija danas jeste država poštenih, pristojnih i vrednih građana, u kojoj se neguju pozitivne vrednosti, a Jankovićevo prizivanje krvavih revolucija, koji je opsednut pištoljima i streljanjima, jeste relikt prošlosti i bolesni izliv mržnje prema Srbiji i njenim građanima.

#Aleksandar Vučić

#Marko Đurić

#Saša Janković

'