AKTUELNO

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić i glavni urednik lista "Politika" Žarko Rakić osudili su prebijanje novinarki Televizije Pink, koje su pristalice Dveri divljački napale i nanale im ozbiljne povrede.

Marketinški strčnjak Nebojša Krsrtić ističe da se napadima na novinare koji su bili na radnom zadatku, a posebno žene, šalje ružna i pogrešna poruka društvu, u kome je demokratija u povoju.

- Šta će stranke ispred bilo kog medija? Zamislite kad bi svaka stranka izabrala medij koji joj se ne dopada i krenula na njega u cilju zastrašivanja novinara! Jedna stranka ispred N1, druga ispred Pinka, treća ispred Politike, četvrta ispred Vremena… Da li stvarno tako zamišljate demokratiju? Mediji su svete krave! Nemojte ih gledati, ako tužite ih, demantujte – naveo je Krstić. Kako je ukazao, veći deo opozicije je relativizovao nasilje.

- Stranke su osudile nasilje, ali su okrivile Vučićevu vlast?! Neko ko ne zna ništa o tome šta se dogodilo pomislio bi da je Vučić tukao novinarke – primetio je Krstić.

On je podvukao da je nedopustivo da se stranke bave uređivačkom politikom bilo kog medija.

- One su izveštavale sa njihovog događaja, izveštavale javnost i dobile su potres mozga i naprsnuće rebra. Ovo je sramota, kukavičluk, neprihvatljivo je u političkom smilsu, a posle sledi spinovanje i relativizacija – rekao je Krstić.

Foto: Printscreen

Kako je dodao, uredništvo svakog medija bi moralo prema jučerašnjem događaju da se odnose kao da se desilo ispred njigove kuće.

- Nasilje nad novinarka Pinka je nasilje nad svim novinarima, bez obzira na politiku i vrednosne sudove – istakao je Krstić i naglasio da treba poslati jasnu poruku da nema nasilja u političke svrhe i da nema nasilja nad ženama.

Prema njegovim rečima, moramo imati osetljivost prema napadu na novinare, jer je su oni vidljivi i zameraju se političkim činiocima, te fizički moraju biti nedodirljivi.

Glavni i odgovorni urednik “Politike” Žarko Rakić kaže da u prvom trenutku nije mogao da veruje šta gleda i šta čuje.

- Zašto Dveri nisu otišle ispred centarle SNS, nego ispred jednog medija. Pa da to bude borba sa političkim protivnikom. Udarili na nekoga koga doživljavaju kao partnera protivničke stranke – istakao je Rakić.

Foto: Printscreen

On je nije zadovoljan reakcijom novinarskih udruženja, koja se prema njegovim rečima ponašaju kao najgori politikanti. - To je ološ koji je prigrabio vlast, deli funkcije i nama drži predavanje o slobodi medija – dodao je Rakić, ocenivši da je reakcija na napad koja nije nedvosmislena na neki način podrška nasilju.

Kako je dodao, novinarska udruženja se, ponašaju se kao politički akteri.

#Napad

#Nebojša Krstić

#Novinar

'