AKTUELNO

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je večeras da je napad na novinarku Pinka za svaku osudu i žaljenje i naglasio da Srbija mora da se stabilizuje kao demokratsko društvo u čijim je osnovama sloboda medija i javnog informisanja.

- Ministarstvo kulture i informisanja je sa žaljenjem i gnušanjem primilo informaciju o napadu na novinarku RTV Pink Gordanu Uzelac. Smatramo da je taj akt - akt varvarizma prema predstavnicima medija i da je za svaku osudu - rekao je Vukosavljević.

On je dodao da očekuje da nadležni organi postupe u skladu sa svojim ovlašćenjima.

- Ministarstvo kulture je na stanovištu da sloboda medija, bez obzira na nase politčke razlike i bilo kakve društvene napetosti koje postoje u Srbiji i svim drugim delovima Evrope i sveta, ne smeju da proizvedu napade na novinare i predstavnike medija - istakao je on.

GOCA UZELAC ZADOBILA TEŽI POTRES MOZGA! Zbog ozbiljnosti povreda zadržana na lečenju! ZVERI IZ DVERI NANELE OZBILJNE POVREDE NOVINARKI

Vukosavljević naglašava da Srbija mora da uloži svaki napor da se stabilizuje kao demokratsko društvo a jedna od osnova svakog demokratskog društva je sloboda medija i sloboda javnog informisanja.

Napad na novinarku Pinka predstavlja akt brutalne agresije koji je ne služi na čast ni protagonistima ni onima koji su takav napad motivisali, ističe Vukosavljević.

- Našu zemlju čekaju veliki izazovi u periodu koji je pred nama i Ministarstvo kulture i informisanja očekuje od svih političkih subjekata da se ponašaju dolično, pristojno, sa postovanjem i tolerancijom prema predstavnicima medija bez obzira na političke razlike.Naglašavam da od državnih organa očekujemo da sankcioniše ovakvo ponašanje jer smatramo da je nedopustivo pokazati bilo koji vid agresije prema predstavnicima medija - istakao je on.

#Televizija Pink

#Vladan Vukosavljević

'