AKTUELNO

Više političkih stranka osudilo je napad na novinarke TV Pink koji se dogodio tokom protesta Pokreta Dveri i njihovih političkih partnera ispred zgrade te medijske kuće.

Narodna poslanica Pokreta socijalista Ana Karadžić najoštrije je danas osudila napad aktivista Dveri na novinarke TV Pink.

- Kao žena i kao narodna poslanica zgađena sam kukavičkim, nemuškim napadom i želim da javno izrazim podršku pretučenim novinarkama televizije Pink. Pokret socijalista od nadležnih organa traži hitno hapšenje svih počinilaca ovog kukavičkog napada na novinarke i zahtevamo njihovo hitno procesuiranje - rekla je Karadžić u izjavi dostavljenoj medijima.

Ona je upitala predsednike Dveri i Zdrave Srbije, koje su organizovale protest, Boška Obradovića i Milana Stamatovića, da li su batine i napadi na žene te tradicionalne vrednosti za koje se zalažu.

Socijaldemokratska partija Srbije takođe je najoštrije osudila fizički napad na novinarke RTV "Pink" Gordanu Uzelac i Maru Dragović, koji se dogodio na današnjem protestu organizovanom od strane pokreta "Dveri".

Bilo kakav pritisak na izveštavanje i uređivačku politiku medija za nas je neprihvatljiv, a nasilje nad novinarima koji obavljaju svoj posao predstavlja skandalozan i anticivilizacijski čin, rečeno je u saopštenju.

Socijaldemokratska partija Srebije očekuje od nadležnih državnih organa da do kraja ispitaju današnji napad na novinarke RTV "Pink" i vinovnike ovog incidenta adekvatno sankcionišu, navedeno je u saopštenju.

PUPS o napadu: Nekima je nasilje prešlo u naviku

Na napad učesnika protesta Dveri na novinarke Pink televizije PUPS je reagovao zahtevom da "država odmah radi svoj posao". - Od RIK-a, preko Narodne skupštine, do Pinka. I uvek su samo žene meta. Nekima je očito nasilje prešlo u naviku. Vreme je da i država Srbija konačno odvikne od toga. To je najmanje što očekujemo od nje - saopštio je PUPS.

Jedinstvena Srbija (JS) osudila je napad na novinarke televiziju Pink i ugrožavanje privatnog poseda.

- Pink je privatna televizija i ako se nekome ne sviđa ne mora da je gleda. Napad na medije i novinare, bilo državnih ili privatnih medijskih kuća su nedostupivi i aktuelni događaj pokazuje kakvu Srbiju nam nude partije koje su organizovale današnji događaj, ali Srbija je demokratska zemlja čiji građani nikada neće dozvoliti da takvi dođu na vlast - poručuje u saopštenju predsednik JS Dragan Marković Palma.

On ističe da niko nema pravo u Srbiji da pravi nemire i upotrebljava silu, kao i da je nedopustivo ugrožavanje političke stabilnosti Srbije i dovođenje stranih investitora. JS je zatražila od nadležnih organa da pod hitno pronađe i adekvatno kazni organizatore, kao i počionice napada na novinare televizije Pink.

-  Na fudbalskim utakmicama i na svim sportskim i drugim priredbama odgovornost ima organizator. Tako da organizator snosi odgovornost za napad na privatan posed - poručuje Marković.

LSV: Država da pokaže opredeljenje za vladavinu prava

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je večeras, povodom napada na novinarke Pinka, da su takvi napadi nedopustivi i da država mora da pokaže jasno opredeljenje za vladavinu prava.

Stranka je osudila napad na novinarke Pink i zatražila hitnu reakciju nadležnih organa i kažnjavanje počinilaca. Kako se navodi u saopštenju, država mora da garantuje sigurnost svih građana Srbije i da pokaže jasno opredeljenje za vladavinu prava.

- Izostanak reakcija na napade na novinare u ranijem periodu predstavlja plodno tlo za nove incidente - zaključuje se u saopštenju.

#Napad

#Političke stranke

#novinari

'