AKTUELNO

Svečanom otvaranju manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ prisustvuju akademici, generali, poslanici, istaknuti naučnici i umetnici iz Republike Srpske i Srbije i mnoge druge ugledne zvanice.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom otvaranju manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde će stvaralački susret Srpske i Srbije pozdraviti prigodnom besedom.

Predsednik Republike Srpske gospodin Milorad Dodik u prisustvu visokih zvanica Srbije, Republike Srpske i diplomatskog kora, svečano je otvorio petu manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“.

Skup u Narodnom pozorištu u Beogradu blagosloviće Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej.

Svečanom otvaranju manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ prisustvovuju akademici, generali, poslanici, istaknuti naučnici i umetnici iz Republike Srpske i Srbije i mnoge druge ugledne zvanice.

U umetničkom delu svečanog otvaranja glumci iz Srbije i Republike Srpske izvešće prigodnu jednočinku „Trezveno, sabrano i saborno“, prema scenariju Vuleta Žurića i dr Neleta Karajlića, koji je i režirao tu jednočinku.

Pre svečanog otvaranja manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ je na platou između Beogradskog izloga i Ruskog cara, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Gluhaković otvorena prezentacija turističke privrede Republike Srpske.

Manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“, kojom Republika Srpske predstavlja svoju privredu, kulturu, nauku, umetnost i sport, a sve to i kroz saradnju sa Srbijom, imaće ove godine 32 programa u 45 izvođenja sa skoro 800 učesnika i odvijaće se u dvadeset gradova i opština Srbije.

Pink.rs

#Aleksandar Vučić

#Milorad Dodik

#predsednik

'