separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Proširena istraga protiv Keleminca zbog paljenja "Novosti"


Hrvatska policija saopštila je da će proširiti ranije započetu kriminalističku istragu protiv predsednika A–HSP-a Dražena Keleminca nakon što je ranije danas ispred prostorija Srpskog narodnog veća (SNV) u centru Zagreba ponovo zapalio primerke srpskog nedeljnika "Novosti".


- Ističemo kako će policija proširiti ranije započeto kriminalističko istraživanje koje je u koordinaciji s nadležnim državnim tužilaštvom započela povodom istovetnog događaja od 2. septembra kada je, takođe, Dražen Keleminec zapalio primerak spomenutih novina - kaže se u saopštenju policije, prenosi Hina.

Kako se dodaje, s obzirom na postojanje osnove sumnje na iskazivanje mržnje i pozivanje na nasilje prema određenoj grupi, u konkretnom slučaju prema srpskoj nacionalnoj manjini, kriminalističko istraživanje preduzeto je s ciljem utvrđivanja postojanja obeležja krivičnog dela iz čl. 325. KZ RH, Javno podsticanje na nasilje i mržnju.

- U tom kontekstu policija promatra i današnji i događaj od 2. septembra, te će o svim prikupljenim informacijama izvestiti nadležno državno tužilaštvo - saopštio je MUP na svojoj internet stranici.

Autor: Tanjug

Keleminec je prethodno na protestu koji je okupio desetak članova A–HSP-a optužo Novosti da šire mržnju, a njihove naslovnice poput "Lepa naša lepo gori" i "Žarimo i palimo" nazvao je terorističkim činom. 

Keleminec je rekao da je A–HSP podneo krivičnu prijavu protiv SNV-a zbog podsticanja na rasnu i etničku netrpeljivost. 

Prema njegovim rečima, spaljivanje novina bilo je poruka hrvatskoj vlasti da prekine da finansira Novosti sa 3,2 miliona kuna.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

korisnik

povezane vesti