AKTUELNO

Ministar odbrane i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da mu nisu jasni kriterijumi po kojima su lideri opozicije pozivani na sastanak sa izvestiocem Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, s obzirom da je, na primer, pozvan Vuk Jeremić, koji nije u parlamentu, a nije pozvan Vojislav Ssešelj, kao šef parlamentzarne opozicione stranke.

Mekalister može da se sastane sa kim hoće i na to ima pravo, ali su nejasni kriterijumi na osnovu kojih su pojedini lideri opozicije pozvani na sastanak s njim, rekao je Vulin za Pink.

On je rekao da bi voleo da zna na osnovu čega se određuje definicija opozicije i zapitao zašto se poziva neko ko nije u parlamentu, poput Vuka Jeremića, a ne i radikali, koji su parlamentarna opoziciona stranka.- Ili je jedina razlika koliko mrzis Vučića. Ako ga mrzis jako, onda si opozicija i zvaćemo te na sastanke i ako nisi parlamentaran, a ako ga ne mrzis baš jako, onda ćemo sacekati da vidimo kako ćes se popraviti - ukazao je Vulin.

Vulin je rekao i da nije siguran da se tako moze ponašati u nekim drugim zemljama.

VULIN ZA PINK: Migovi iz Rusije stižu do kraja godine, VEĆE PLATE ZA VOJNIKE

- Ne bih dopustio sebi da se ponasam u nekoj drugoj zemlji kako neki pokusavaju ovde - rekao je on.

Dodaje i da ako neko sa strane treba da dođe da ujedini opoziciju, neka to i učini, jer je izgleda jedina tema da li će biti jedna opoziciona lista ili ne.

- Nemojte da oklevate, sve se dogovorite, ionako nemate ideoloških razlika. Svejedno vam, jer je Vučić jedina politika. Cudi me da stranci to moraju da rade - rekao je Vulin.

Očekuje, kaže, da će Mekalister predstavnicima opozicije objasniti da se mirna predaja vlasti desava posle izbora, a ne na ulicama, i da će im objasniti i da u Evropi postoje određena pravila koja obeshrabruju nasilje u politici.

#Aleksandar Vučić

#Dejvid Mekalister

#Vuk Jeremić

'