AKTUELNO

Ko kome ovde maže oči?

Novopečeni političar i lider PSG Saša Janković ozbiljno grabi ka cilju da potpuno rasturi srpsku opoziciju. On je danas na Tviteru demantovao člana njegovog pokreta, bivšeg sudiju Vrhovnog suda Zorana Ivoševića, koji je izjavio da odluku o prekidu saradnje sa DS nije doneo pokret Slobodnih građana Srbije.

Reagujući na objavu jednog tviteraša koji je citirao reči sudije Ivoševića o tome da je odluku o prekidu saradnje sa Demokratskom strankom doneo sam Janković, a ne organi PSG, lider ovog pokreta je napisao:

- NETAČNO!

Foto: Printscreen Twitter

Janković je zatim dodao da je reč o odluci Predsedništva PSG, koja je doneta dan pre nego što je Šutanovac gostovao na N1.

Foto: Printscreen Twitter

Podsetimo, nekadašnji sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević izjavio je da saopštenje Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića o prekidu saradnje sa Demokratskom strankom doživljava kao Jankovićev lični stav, i da ne misli da je promena Ustava dobar razlog za raskid saradnje.

- Ne mislim da je pitanje promene Ustava dobar razlog da se raskida saradnja - rekao je Ivošević, koji je i član PSG i Političkog saveta DS, kao i potpisnik Apela 100 poznatih ličnosti koje su podržale Jankovića u predsedničkoj kampanji.

PSG je ranije juče saopštio da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa DS zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac "javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava".

Potom je DS saopštila da nema nameru da vodi debatu u medijima sa sa bilo kim iz opozicije, kao ni sa Jankovićem, već da će energiju usmeriti u pravcu rešavanja ozbiljnih izazova koji očekuju Srbiju.

DS je dodala da je bezuslovno podržala Jankovića na predsedničkim izborima verujući da dele iste vrednosti, a da on saopštenjem o prekidu saradnje zbunjuje gradjane i šteti celoj opoziciji pred izbore u Beogradu.

#Demokratska stranka

#Saša Janković

'