AKTUELNO

Odnosi Južne Koreje i Srbije su dobri i prijateljski i predstavljaju dobar osnov za uspostavljanje vojne saradnje, koja u dosadašnjem periodu nije razvijana, ocenili su danas ministar odbrane Aleksandar Vulin I korejski ambasador Republike Ju Deđon.

Ministar Vulin je potvrdio da je Srbija spremna da razvija odbrambenu saradnju sa svim državama koje za to iskažu interes, na bazi partnerstva i međusobnog uvažavanja.

On je preneo ambasadoru Južne Koreje principe na kojima se zasniva međunarodna vojna saradnja Srbije, podvukavši deklarisanu vojnu neutralnost i strateško opredeljenje naše zemlje za članstvo u EU.

Anđelković: Podela Kosova moguća, ako se veže za pitanje Republike Srpske!

Vulin je, u raygovoru o aktuelnim bezbednosnim temama, istakao da se nada da će se tenzije na Korejskom poluostrvu smiriti.

On je ponovio da Srbija podržava akcije svih strana koje imaju za cilj smirivanje situacije u žarištima i rešenje problema za pregovaračkim stolom.

Ambasador Deđon čestitao je ministru Vulinu postavljenje na funkciju ministra odbrane, a Vulin je od sagovornika zatražio da Južna Koreja glasa proti prijema takozvanog Kosova u Uneskou na predstojećoj Generalnoj konferenciji te organizacije.

#Aleksandar Vulin

#Severna Koreja

'