AKTUELNO

Propali dosovski kandidat za predsednika Srbije i samozvani kandidat razjedinjene opozicije za gradonačelnika Beograda Saša Janković se reagujući na najavu gradonačelnika Siniše Malog da će prva trasa metroa koja će voditi od Makiškog polja do Mirijeva i koja je u planu da se gradi 2020. godine, oštro usprotivio realizaciji ovog projekta tvrdeći da će izgradnja metroa ugroziti fabriku vode u Makišu.

Janković je napisao da će početna stanica metroa, koja će biti u Makiškom polju ugroziti pijaću vodu, koja je namenjena našoj deci, ne znajući da se proizvodni pogon "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" nalazi kilometrima daleko.

- Sutrašnjicu naše dece nemamo pravo da im poklonimo. Pijaća voda je ključni resurs budućnosti. Dosta! - napisao je Janković na Tviteru.

Samozvani kandidat za gradonačelnika Beograda očigledno nema ama baš nikakvu predstavu gde se šta u Beogradu nalazi, jer je očigledno pomešao lokaciju projekta Makiško polje i fabrike vode.

Dačić: Razgraničenje trajno rešenje za konflikt Srba i Albanaca

S obzirom na to da Janković ima tendenciju da jednog dana bude gradonačelnik Beograda prosto je neverovatno da ne zna gde se nalaze postrojenja osnovnih službi grada i da se na ovakav način bruka na društvenoj mreži Tviter. Sa ovakvim znanjem, izgubiće i ono malo pristalica što mu je ostalo.

Podsetimo, gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da bi radovi na izgradnji beogradskog metroa mogli da počnu 2020. godine i da će prva linija ići od Makiškog polja do Mirijeva.

On je kazao da je prema istraživanjima najveći protok putnika od Makiškog polja a najopterećniji deo kod Sajma.

- Prva linija će ići Makiš-Sajam-Trg Republike-Pančevački most-Karaburma-Mirijevo - naveo je Mali.

Inače, glavni gradski arhitekta Milutin Folić je istakao da je arhitektonsko-urbanistički konkurs za budući izgled Makiškog polja je završen, odabrano je prvonagrađeno rešenje i dobijen koncept razvoja ovog prostora u budućnosti. I što je najvažnije taj prostor koji obuhvata 680 hektara nema nikakve veze sa lokacijom proizvodnog pogona "Beogradskog vodovoda i kanalizacije".

#Saša Janković

'