AKTUELNO

Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, do te mere je privatizovao najmnogoljudniju opštinu u Srbiji, isisavanjem sredstava iz opštinske kase, da će sigurno ući u anale funkcionerske bahatosti, zloupotreba i rasipništva, piše portal Embargo.rs.

Upravo to tvrde savesni građani Novog Beograda, koji su, ne mogavši više da budu nemi posmatrači arčenja i trošenja zajedničke imovine – presavili tabak i o svemu obavestili nadležne državne organe, navodi Embargo.rs!

Ovaj portal ističe da se opštinska kasa godinama rastače na hiljadu marifetluka, tobožnjih nabavki i lažnih troškova.

-Gorivo za vozila mu je izgleda tek posebna poslastica. Time čašćava baš sve oko sebe! Ali, prvo je sebi napravio dobru kombinaciju. Kako se tvrdi u dopisu koji su nadležnim organima prosledili ogorčeni građani Novog Beograda, Šapić je prvo svoj lični automobil, BMW X5 ugovorom ustupio opštini! Zamislite, bezobrazluk: svoj auto ustupa opštini u kojoj je on predsednik!!! A, onda ga opet uzima za sebe, ali sada kao službeni, koji naravno i dalje koristi za privatne potrebe - piše Embargo.rs.

- Samo, ima jedan mali detaljčić: sada gorivo ne plaća iz svog džepa, nego ga plaća iz opštinske kase, iz džepova svih građana, poreskih obveznika opštine Novi Beograd – tvrdi sagovornik Embarga iz ove opštine.

- Sipa gorivo koliko hoće i to traje godinama. U pitanju je sigurno trošak od nekoliko miliona dinara – sve na teret svojih "dragih" sugrađana, koje on toliko voli i toliko brine o njima?! Sramota bre! Da ne može biti veća…

Ali ni tu nije kraj marifetlucima i prevarama sa gorivom: isti izvori Embarga tvrde da mu nije bilo dovoljno što za sebe sipa neograničeno gorivo u svoj džip koji je iznajmio opštini, a opet ga koristi kao da je njegov, nego je platne kartice podelio i rodbini i prijateljima, pa tako i oni mogu da sipaju goriva koliko hoće i kad hoće u svoje automobile?!

#Aleksandar Šapić

#Automobil

'