AKTUELNO

Da loši ljudi u svakoj primeni zakona traže „neku rupu“, kojom bi se izvrdalo njegovo sprovođenje – nema boljeg primera od slučaja Šapićevog ujaka, Radeta Dedovića i njegove (bar po zvaničnom ugovoru) kupovine buregdžinice od Alili Amdija u Studentskoj 45, na samom ulazu u Studentski grad u Beogradu!, piše portal embargo.rs.

Naime, uz pomoć svog sestrića, Aleksandra Šapića, predsednika opštine Novi Beograd, mesecima odlaže potpuno rušenje bespravno podignutog objekta. Pod pritiskom javnosti opština Novi Beograd je srušila sprat novosagrađenog objekta, ali nije prizemlje, jer ujak i sestrić traže novu rupu u zakonu ne bi li sačuvali bar deo divlje sagrađenog objekta:

Foto: Embargo.rs

-To je prosto nemoguće, to što hoće sada da urade i zbog čega lično Šapić sprečava rušenje kompletnog objekta – tvrdi sagovornik Embarga iz struktura gardskih vlasti.

Foto: Embargo.rs

– Ceo dosije ovog slučaja vrvi od nepravilnosti i pokušaja mućkanja,naravno od strane novog vlasnika. Prvo, objekat je daleke 1982.sagradio na divlje Alili Amdi i kao takav je figurirao sve do prodaje 26.10.2016.godine. Naravno da je Amdi podnosio zahtev za legalizaciju. Ali, novom vlasniku Radetu Dedoviću, Šapićevom ujaku „desio se peh“, izbio je požar (!?) i stari objekat je izgoreo, mada nije bilo zvaničnog izveštaja policije o uzrocima požara? E, tu je glavna kvaka celog slučaja: sa požarom je nestao i objekat Alili Amdija i time njegov ranije predat zahtev za legalizaciju je postao ništavan, jer više fizički nije bilo tog objekta! Šapićev ujak, valjda poučen od sestrića, na zgarištu starog, gradi potpuno novi objekat, mnogo veći u gabaritu i diže sprat, što se jedino i samo može smatrati kao potpuno divlja gradnja…. Koja naravno po svim zakonskim aktima opštine Novi Beograd i Grada Beograda mora biti srušena!!!!

Foto: Embargo.rs

Onda su se debelo upetljali u sopstvenu prevaru, pa su recimo zahtev opštini za sanaciju objekta ( a u stvari gradnja potpuno novog!?) podnosili na ime starog vlasnika, iako je već po kupoprodajnom ugovoru novi vlasnik bio Rade Dedović!? Da nevolja po njih bude veća, u međuvremenu prvi vlasnik objekta Alili Amdi umire, što im samo dodatno otežava već započete mućke…Tako je recimo rešenje o sanaciji objekta u Studentskoj 45 doneto je na ime Alili Amdiju 21.11.2016, a skoro mesec dana ranije je već objekat bio promenio vlasnika!?

Foto: Embargo.rs

I kad je već pod pritiskom javnosti Šapić „morao“ da ruši objekat svoga ujaka, odlučio je da mu bar smanji štetu, time što nije srušen kompletan objekat – mada je morao to da uradi! Zakon je jednak za sve pa i za njegovog ujaka, ili za Šapića lično, jer se nezvanično stalno provlači priča kako je to u stvari njegov objekat, njegove uložene pare, a da je ujka samo papirološko pokriće za javnost?!

Foto: Embargo.rs

Kako god da je, opština Novi Beograd mora dovršiti rušenje bespravno sagrađenog objekta! Pozivanje na ranije podneti zahtev za legalizaciju Alili Amdija –ne pije vodu. Taj objekat je progutao požar i formalno pravno više ne postoji. Taj, koji je izazvao požar – izgleda da se malo preračunao…

Ima para za rušenja!

U budžetu opštine Novi Beograd za 2017.godinu predviđeno je ukupno 7.921.212 dinara za rušenje bespravno podignutih objekata, pa priča o nemanju sredstava, što je često bio njihov izgovor – jednostavno ne stoji!

#Aleksandar Šapić

'