AKTUELNO

Sledeće godine biće obeleženo 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje.

Sutra, 13. avgusta, u Beogradu se, u organizaciji ambasade Pakistana, održavašetnja povodom Dana nezavisnosti Pakistana, a u nedelju 14. avgusta stanovnici glavnog grada moći će da uživaju u kulturno-umetničkom programu.

Foto: TV Pink

- Proslava počinje sutra 13. avgusta i trajaće i 14. avgusta. Sutra se na Trgu republike organizuje kulturni događaj koji prikazuje kulturu Pakistana, a u nedelju slavlje se premešta u hotel Metropol, gde će biti prikazan pakistanski šou sa igračicama iz naše države – rekao je za Televiziju Pink ambassador Pakistana u Srbiji Sajed Adil Gilani.

Kako je istakao, saradnja Pakistana i Srbije je na odličnom nivou, a dve države su jako stari prijatelji.

- Srbija je jedna od prvih država koja je priznala Pakistan, predsednik tadašnje države Josip Broz Tito često se sastajao sa državnim vrhom naše zemlje. Dakle, prijateljstvo datira još od prošlog veka, a sledeće godine planiramo da manifestacijom obeležimo 70. godina saradnje i prijateljstva – rekao je Gilani.

Pakistan i Srbija, kako je istakao, bliski su i u prijateljstvu i u ekonomiji i u kulturnim događajima.

Foto: TV Pink

- Kina je naš zajednički prijatelj. Voleli bismo da povećamo nivo turizma i trgovine između naše dve zemlje, te da Pakistanci u većem broju dolaze i posećuju vašu lepu Srbiju. Ali radićemo i na tome da dođu investitori – rekao je ambasador.

Svojim sunarodnicima preporučuje Srbiju kao državu sa istorijom koja je duga 5.000 godina.

- Pre svega treba da posete veće gradove: Novi Sad, Niš, Beograd, al ii sve spomenike kulture i nasleđe Srbije – poručio je Gilani.

#Pakistan

#Srbija

#kultura

#saradnja

'