AKTUELNO

Poslanik SNS prokomentarisao je nove laži koje su u današnjem listu "Kurir" osvanule na naslovnoj strani, a koje služe, kao oruđe za napad na predsednika Srbije Alekandra Vučića i njegovu stranku.

Član SNS i narodni poslanik Vladimir Đukanović rekao je za Televiziju Pink da je napad na njega, kojeg smo svedoci u današnjem izdanju lista "Kurir", zapravo napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- To i jeste suština teksta - rekao je Đukanović za Televiziju Pink.

Govoreći o intervjuu koji je Đukanović imao sa poslanicom Marinikom Tepić za Dojče vele, a na osnovu koga je list "Kurir" otpočeo napade, ističući da se poslanik SNS zalaže za saradnju sa zločincem Ramušem Haradinajem, tvrdeći da je saradnja sa njim manje zlo.

Razgovor je vodio novinar Nemanja Rujović, koji je poslanicu Tepić pitao treba li podržati Haradinaja, te se kroz odgovor spomenula Republika Kosovo, na šta sam ja odreagovao da se ne radi o republici, već o autonomnoj pokrajini. Ipak, verujem da je reč o gafu, ko god da ga je od njih dvoje napravio. Izjavio sam da naše vlasti imaju komunikaciju sa Prištinom, na šta me je Rujović pitao da li to znači saradnju sa Tačijem, na šta sam rekao da, kada je već izabran, bilo bi loše da sarađujemo, a ako ne sarađujemo imamo problem i u toj situaciji biramo manje zlo, misleći na institucije na KiM, što uopše nema veze sa Haradinajem. Ipak, oni su sve izvukli iz konteksta i stavili naslov da poslanik SNS hoće u vlast sa krvnikom Haradinajem - rekao je Đukanović.

On je rekao da izmišljanje nečeg takvog može da bude samo naređeno od strane neke službe kako bi se diskreditovala SNS, te da "on (Rodić) nije dovoljno pametan da sam smisli tako nešto".

- S druge strane, sam Rodić kao saradnik hrvastkog fratra koji na svojim misama hvali Alojzija Stepinca, našao je da nekome govori o saradnji sa antisrpski nastrojenim likovima. Bolje da ne spominjem saradnju Rodića sa Zoranom Zajevom koji je na vlast u Makedoniji došao uz pomoć albanskih terorista. I onda vam takav čovek stavi ove reči u usta i pokušava da vas diskredituje - rekao je poslanik SNS, dodajući da je reč o ogromnoj sramoti i skandalu.

Foto: TV Pink

Na sve ovo, kako je istakao, dovezuju se pojedini poslanici, kao što je Boško Obradović.

- On je rekao za "Kurir" kako bih ja prodao i oca i majku da bih bio na vlasti, a on je skakao sa balkona Skupštine, ženama u RIK-u zavrtao ruke kako bi prešao cenzus, ljubio zadnjicu i cipele američkom ambasadoru Kajlu Skotu, ne bi li došao do pet posto i opravdao novac koji su mu dali Amerikanci da rasutri svoje Dveri i saradnike. Eto, takav čovek kaže kako bih prodao oca i majku. Ako se bavi ovakvom politikom, ako može da ovakve stvari stavlja drugome u usta, onda je Rodić dotakao samo dno, a bolje bi mu bilo da razmisli kako će da plati porez - rekao je Đukanović.

List "Kurir" danima vodi kampanju protiv Ministarstva unutrašnjih poslova, a kako smatra poslanik SNS, sve zbog toga što se vodi istraga protiv Rodića.

- Prljava kampanja će se svakako sutra nastaviti, to očekujem, ali sam morao da odgovorim na ovakve laži - rekao je on.

On je objasnio da je Ramuš Haradinaj krvnik i ratni zločinac koji se i sam hvalio koliko je ljudi pobio, ali da je srpskom narodu glava u torbi i da se mora voditi računa i činiti sve kako bi se sačuvao narod.

Ceo razgovor sa poslanikom SNS Vladimirom Đukanovićem pogledajte u videu u nastavku, počev od 1:26.

#Aleksandar Rodić

#Napad

#SNS

#Vladimir Đukanović

'