AKTUELNO

Srpska napredna stranka saopštila je večeras da osuđuje svaku vrstu diskriminacije, a posebno osoba sa invaliditetom, ističući da Saša Janković i njegov Pokret slobodnih građana, po ko zna koji put, "pokušavaju da profitiraju na ljudskoj nesreći", ovoga puta, "pokušavaju da politički poen ostvare na račun dece obolele od autizma".

SNS je navela da umesto što piše saopštenja, "lažno zabrinuti "humanista" i "čovekoljubac"", mogao da objasni kako je i pod kakvim okolnostima, u njegovom stanu, njegovim pištoljem, ubijen Predrag Gojković.

SNS, je pozvala nadležne državne organe da ispitaju sve okolnosti vezane za slučaj sina Čedomira Antića, ali smatra i da su "potpuno jadni i nedopustivi" pokušaji političkog profitiranja na bolesti i nesreći sugrađana.

Pokret slobodnih građana ocenio je ranije danas da zabrana dečaku sa autizmom da uđe u avion predstavlja nedopustivu diskriminaciju u demokratskom društvu i da je time Er Srbija prekršila zakon. Pokret je pozvao državne institucija da reaguju u skladu sa zakonom i ispitaju slučaj.

#SNS

#Saša Janković

'