AKTUELNO

Hrvatski proustaški kantautor Marko Perković Tompson i ove godine će dobiti prekršajnu prijavu, jer je tokom proslave godišnjice Oluje u Slunju, 5. avgusta, pre početka izvođenja pesme "Čavoglave", sa bine uzviknuo zakonom zabranjeni ustaški poklič "Za dom spremni", kojim inače ta pesma i počinje, preneo je portal 24sata

Karlovačka policijska uprava je, kako se navodi, potvrdila, ne navodeći identitet osobe, da će protiv 50-godišnjaka podneti optužni predlog zbog počinjenog prekršaja.

OPET CRVENI METEOALARM U SRBIJI: Temperature do 40 stepeni!

- Policija će po završetku kriminalističke istrage podneti optužni predlog protiv 50-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Ujedno, policija nastavljaj kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja ostalih prekršaja koji su počinjeni toekom održavanja javnog okupljanja, u Slunju - rekla je za ovaj portal portparolka karlovačke policije Senka Staroveški.

Ona je, kako se navodi, rekla I da prikupljenim materijalima sa samog koncerta, pregledom snimljenih fotografija i videozapisa policija utvrđuje počinjene prekršaje i utvrđuje identitet počinioca.

I ove godine, kao na svim dosadašnjim koncertima Marka Perkovića, deo publike je isticao ustaška obeležja I simbole. Tokom održavanja koncerta policija je u Slunju odmah prekršajno prijavila tri osobe.

#Hrvatska

#Policija

#Tužba

'