AKTUELNO

Najmanje 19 osoba je poginulo, a 247 je povređeno u zemljotresu jačine 7,0 stepeni po Rihterovoj skali, koji je pogodio planinski deo Sečuana na jugozapadu Kine.

Premijer Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća premijeru Narodne Republike Kine Li Kećangu, povodom razornog zemljotresa koji je pogodio kinesku provinciju Sečuan.

- Veoma nas je potresla vest da je u velikom zemljotresu koji je pogodio Kinu stradao veliki broj ljudi. U ime Vlade Srbije i svoje ime, porodicama i prijateljima poginulih, kao i vama i vašoj Vladi, upućujem izraze najdubljeg saučešća - navodi se u telegramu.

- Iako je teško utešiti one koji su u ovoj nesreći izgubili najmilije, uverena sam da ćete im vi i vaša Vlada pružiti podršku, a Srbija, kao vaš veliki prijatelj, narodu Kine i Vama stoji na raspolaganju - navodi se u pismu, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Najmanje 19 osoba je poginulo, a 247 je povređeno u zemljotresu jačine 7,0 stepeni po Rihterovoj skali, koji je pogodio planinski deo Sečuana na jugozapadu Kine, saopštila je danas provincijska vlada.

#Ana Brnabić

#Kina

#Saučešće

#Zemljotres

'