AKTUELNO

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da Srpska lista neće ni na koji način koristiti trenutni odnos snaga u albanskom političkom korpusu kako bi doprinela destabilizaciji prilika, već će učiniti sve u svojoj moći da trenutna politička kriza bude prevaziđena.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je  danas, kako bi  se sprečilo zlonamerno stvaranje konfuzije u javnosti, da srpski politički predstavnici nisu doneli odluku o stupanju u bilo kakve koalicije na Kosovu i Metohiji.

Srpska lista podržava formiranje institucija na Kosovu i Metohiji u skladu sa voljom građana izraženom na izborima, očekujući da politički akteri što pre stupe u dijalog o formiranju nove parlamentarne većine, u kojima je naša stranka spremna da učestveje kako bi predstavila očekivanja i zahteve srpskog naroda, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Srpska lista neće ni na koji način koristiti trenutni odnos snaga u albanskom političkom korpusu kako bi doprinela destabilizaciji prilika, već će učiniti sve u svojoj moći da trenutna politička kriza bude prevaziđena.

- Naši sunarodnici na su nas birali kako bismo se na odgovoran način i bez ikakvih trulih kompromisa borili za interese Srba i drugih građana Srbije na Kosovu i Metohiji i to ćemo i činiti - piše u saopštenju.

Naš odnos prema pojedinim albanskim strankama u predstojećem periodu zavisiće isključivo od toga da li će pokazati razumevanja za probleme i htenja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a naši zahtevi su jasni i iza njih su ubedljivom većinom stali naši sunarodnici na poslednjim izborima, piše u sapštenju koje je potpisao predsednik Srpske liste Goran Rakić.

#Goran Rakić

#Kosovo

#Srpska lista

'