AKTUELNO

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je su on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razjasnili sve nesuglasice i dogovorili se da će sarađivati.

On je kazao da su Srbi i Makedonci bliski narodi, kao i da građani dve zemlje žele dobru saradnju a dve zemlje "imaju odličnu perspektivu".

- Srbija nije imala neki uticaj ili loše namere prema Makedoniji. Svakako, bilo je komentara u predsedničkoj kampanji, pominjanja ''makedonskog scenarija'', ali ja ne ulazim duboko u to - rekao je Zaev.

Picula pozdravio inicijativu rešavanja granice Srbije i Hrvatske

Prema njegovim rečima, tokom radne večere lidera zapadnog Balkana, sa "tadašnjim premijerom, a sadašnjim predsednikom Aleksandrom Vučićem razjašnjene su sve te nesuglasice".

- Mi smo pružili ruku jedan drugome i obećali da ćemo sarađivati- rekao je on.

Zaev je dodao i da je Makedonija imala i bilateralni susret sa premijerkom Anom Brnabić, koja je "otvorila neke lepe perspektive".

- Ja sam to potvrdio. Ovde su bili i ministri spoljnih poslova. Preuzeli smo obavezu da sledimo ono što žele naši građani. Naši građani žele saradnju. Mi smo bliski narodi, zaista imamo odličnu perspektivu. Političari moraju da otvaraju takve perspektive, da ih unapređuju u korist građana i Makedonije i Srbije- zaključio je Zaev.

#Aleksandar Vučić

#Zoran Zaev

'