AKTUELNO

Sramota dela radnika koji štrajkuju u kragujevačkom Fijatu, još nije prestala, a da je štrajk politički motivisan govori i činjenica da su štrajkači sada istakli i novi zahtev, a to je da im Vlada Srbija sem što će da garantuje da minimalna neto zarada bude 45.000 dinara, traže da dobiju i 20.000 dinara kao naknadu što su štrajkovali.

Premijer Srbije Ana Brnabić i Štrajkački odbor zaposlenih u kompaniji Fijat Krajsler automobili sastali su se večeras u kragujevačkoj Gradskoj upravi povodom štrajka koji u toj fabrici traje od 27. juna.

Brnabićevu je dočekao gradonačeklnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Obraćanje medijima predviđeno je oko 20.00 časova.

Radnici Fijata su danas zatražili da premijerka Ana Brnabić dođe u Kragujevac na razgovore i da što pre oformi pregovarački tim ili krizni štab koji bi posredovao između menadžmenta i Štrajkačkog odbora, izjavio je predsednik Sindikata Nezavisnost u Fijatu Zoran Stanić.

PROČITAJTE JOŠ: Brnabić: Iza štrajka u Fijatu stoji politički interes

Brnabić je ranije danas rekla da će Vlada Srbije nastaviti da se bori za radna mesta u Fijatu, ali sumnja u dobre namere Štrajkačkog odbora koji traži da im vlada garantuje najmanju netu zaradu od 45.000 dinara.

#Ana Brnabić

#Fijat

#Kragujevac

'