AKTUELNO

Sramota dela radnika koji štrajkuju u kragujevačkom Fijatu, još nije prestala, a da je štrajk politički motivisan govori i činjenica da su štrajkači sada istakli i novi zahtev, a to je da im Vlada Srbija sem što će da garantuje da minimalna neto zarada bude 45.000 dinara, traže da dobiju i 20.000 dinara kao naknadu što su štrajkovali.

Naime, radnici Fijata su danas zatražili da premijerka Ana Brnabić dođe u Kragujevac na razgovore i da što pre oformi pregovarački tim ili krizni štab koji bi posredovao između menadžmenta i Štrajkačkog odbora, izjavio je predsednik Sindikata Nezavisnost u Fijatu Zoran Stanić.

Brnabić: Iza štrajka u Fijatu stoji politički interes

Sve bi to bilo razumljivo da štrajkači njih oko 300 koji su prošetali do Skupštine Kragujevca i zatražili od gradonačelnika da to prenese premijerki Brnabić nisu istakli novi zahtev da im se nadoknadi štrajk od po 20.000 dinara.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla da će Vlada Srbije nastaviti da se bori za radna mesta u Fijatu, ali sumnja u dobre namere Štrajkačkog odbora koji traži da im vlada garantuje najmanju netu zaradu od 45.000 dinara.

Premijerka ističe da Štrajkački odbor traži nemoguće odnosno ono što vlada ne može da ispuni.

-Vlada zakonski ne može da garantuje da minimalna neto zarada bude 45.000 dinara - pojasnila je Brnabić.

Prema njenim rečima, štrajkači su ispostavili vladi i novi zahtev, a to je da dobiju 20.000 dinara kao naknadu što su štrajkovali, što je takođe nemoguće ispuniti.

#Fijat

#Kragujevac

#Štrajk

'