AKTUELNO

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Džang Deđiang položili su vence i odali počast stadalima u NATO bombardovanju kisneske ambasade u Beogradu 1999. godine.

Nakon što su predsednici dva parlamenta odali počast, to su učinili i predstavnici dve delegacije, Skupštine Srbije i Svekineskog narodnog kongresa.

Na mestu gde je u bombardovanju kineske ambasade na Novom Beogradu 1999. godine poginulo troje kineskih novinara, odata je počast uz postrojenu Gardu Vojske Srbije i himne dve države.

Pročitajte još: Dačić: Umrlica podriva državne i nacionalne interese

Troje kineskih novinara, dopisnici lista "Guang Ming Žibao" Sin Sing i Đi Đing i novinar agencije Sinhua Šao Junhuan poginuli su u napadu NATO-a 7. maja 1999. godine, u 23.45, u zgradi kineske ambasade na Novom Beogradu, a tada je teško povređena 21 osoba.

Predsednica srpskog parlamenta Maja Gojković dočekala je danas kineskog kolegu Džanga Deđianga, koji boravi u trodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Gojković i Džang će danas razgovarati o razvoju parlamentarne saradnje, unapređenju političkih i ekonomskih odnosa, učešću Srbije u inicijativama "Pojas i put" i formatu saradnja Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (KINA-CIES).

Foto: Tanjug

U cilju daljeg jačanja prijateljskih odnosa i parlamentarne saradnje, predsednici dva parlamenata potpisaće Memorandum o razumevanju između Skupštine Srbije i Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine.

#Kina

#Maja Gojković

'