AKTUELNO

Politički analitičar je istakao da poseta predsednika Srbije Americi ima određenu težinu i veliki značaj za nas.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Ameiku gde boravi u zvaničnoj poseti, prvi put od kada je stupio na funkciju predsednika.

On će razgovarati sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom.

Gost Jutarnjeg programa na TV Pink bio je politički analitičar Branko Radun koji je istakao da je ova poseta Americi veoma bitna.

Foto: TV Pink

- Vrlo bitan je susret Aleksandra Vučića i američkog potpredsednika Majkla Pensa. On je uvaženi član republikanske stranke, a glavna stvar koju je on doneo Trampu jeste podrška republikanaca i hrišćanskih zajednica. On je vrlo važna politička figura. Nije samo bitno da se predsednik Vučić vidi sa nekim i slika, kao što to pojedinci vide ovde. Ovo je dosta ozbiljna stvar koju ne treba zanemariti - rekao je on.

On je istakao da je Srbija veoma atraktivna za ostale zamlje pošto je jedina koja nije uvela Rusiji sankcije.

- Ono o čemu će biti reč je uloga Srbije u regionu. SAD traži izveštaj o odnosima Srbije i Rusije, i to je nešto što ih uvek golica ili žulja, ali to je i nešto što našu zemlju čini atraktivnijom - istakao je Radun i dodao:

Foto: TV Pink

- Politika imka svoja dva nivoa, javni i tajni. U javnosti se govori onako i ovako, ali kada se sedne za sto iznose se sve karte. U SAD nije viđeno kao problem to što mi nismo uveli sankcije Rusiji, ali Bosanci, Hrvati i Albanci pokušavaju da malo izdignu sebe tako što će opanjkavati Srbiju.

On se na samom kraju osvrnuo na autorski tekst Vuka Jeremića u "Vašington postu".

- To je tekst pisan s namerom pred ovaj odlazak u Ameriku. Mislim da je ovo tekst pisan radi sopstvene promocije. Mislim da nema nekog značaja to što je napisao, ali govori o tome kakvi smo mi Srbi. To je ta naša "da komšiji crkne krava" - istakao je on.

#Aleksandar Vučić

#Branko Radun

#SAD

'