AKTUELNO

Nezapamćena kampanja koju vode Aleksandar Rodić, Dragan Đilas i Saša Janković u listu "Kurir" nastavljena je i traje već 28 dana.

Milan Lađević, glavni i odgovorni urednik Srpskog telegrafa izjavio je da je Vučić konstantno na meti "Kurira", koji je došao i dotle da majku mrtvog deteta koristi protiv njega.

- Vučić je za sve izdajnik i krivac. Optužiće ga i za zemljotrese koji se dešavaju u svetu. Rodićeva reketaška batina se služi time samo da bi uspeo da izbegne plaćanje poreza, koji je ukrao od svih nas - rekao je Lađević za televiziju Pink.

Pročitajte još: MILOVANOVIĆ ZA PINK: Narod vidi sve Rodićeve prevare i laži, pa ga kažnjava na kiosku! (VIDEO)

Analitičar Dejan Vuk Stanković je istakao da je ovo čak i za "Kurir" previše.

- Praviti ovakvu kampanju, konstruisati negativan imidž predsedniku, nije prvi put. Ovakvo nešto smo videli 2015. godine sa onom skandaloznom naslovnom, na kojoj je Vučić optužen za iznude. Mora postojati mera i granica. Zanima me samo dokad misle da podižu medijsku prašinu - rekao je Vuk Stanković, dodajući da će reakcije biti.

Foto: TV Pink

Ovim napadima, kako je istakao, izbegava se plaćanje poreza, te se pravi situacija u kojoj je Rodić žrtva jer mora da ispuni svoju građansku dužnost.

- Nezapamćena je hajka koja se vodi protiv demokratski izabranog predsednika - rekao je Stanković za TV Pink.

Foto: TV Pink

Lađević smatra da sve institucije moraju da podignu svoj glas, jer će se reketašenje nastaviti unedogled, ako mu se ne stane na put.

- Ovo je pitanje i čitalaca Kurira, za koje Rodić otvoreno smatra da su glupi i da njima može da manipuliše - smatra Lađević.

Kada je reč o tri miliona evra i Razvojnoj banci Vojvodine, Stanković je rekao da Pajtić i Rodić stoje na istoj sprezi, te da je Pajtić i bio osnivač opcije koja se protivi Vučiću.

- Kurir je napadao Pajtića, ali kada im je bilo u interesu da se politički dogovore, evo ih danas u tandemu - istakao je Vuk Stanković.

Lađević smatra da je veliko licemerstvo kada Rodić kaže da je služio vojsku u Americi, dok se ovde dešavala Oluja, a onda napada ministra Aleksandra Vulina.

Foto: TV Pink

Vuk Stanković smatra da se ovim napadom zapravo opet napada Vučić, budući da mu je Vulin partner.

- Ton koji se koristi je zloupotreba podataka i to nije primereno u demokratskom društvu - rekao je Vuk Stanković, dodajući da Rodić svoj medij koristi u političke svrhe.

O napadima na mandatarku za sastav vlade Anu Brnabić, Lađević je rekao da su neki od najbližih saradnika i prijatelja Rodića, pripadnici gej populacije, te da je cilj da se opet omalovaži Vučić i njegovi izbori.

- Briga ga za gej populaciju. Cilj je dakle samo napadati - rekao je Lađević.

Vuk Stanković je istakao da je jedini problem sa Anom Brnabić to što je ona izbor predsednika Vučića.

Niko u istoriji nikada nije bio izložen ovolikoj medijskoj satanizaciji kao Vučić, smatra Vuk Stanković, dodajući da mu treba lično čestitati, ali ne radi se o tome da li je kritika legitimna, već o njenom smislu.

- Napadate čoveka koji nas predstavlja u svetu. To je u redu, ali je potrebno imati meru.

Pročitajte još: KAMPANJA PROTIV VUČIĆA-DAN 27: Rodić otetim parama građana za napad na predsednika angažuje mešetare raznih sorti

Lađević kaže da više ne zna šta može da očekuje u "Kuriru", te da ga ništa ne bi začudilo.

- Trebalo bi da sredimo ovo, kako ova reketaška batina ne bi udarala nekog drugog po glavi. Ovo će se nastaviti, izigravaće žrtvu, samo kako bi se izvukao iz svega ovoga - rekao je Lađević.

Vuk Stanković je zaključio da građane ne treba ništa da iznenadi, te da je to cena slobode medija i dokaz da ona postoji.

#Aleksandar Rodić

#Aleksandar Vučić

#Dejan Vuk Stanković

#Kurir

#Milan Lađević

'