AKTUELNO

Kandidat za ministra je rekao da je privilegija što je dobio šansu da nakon aktuelne mandatarke preuzme kormilo u Ministarstvu državne uprave i lokalne samourvave.

Kandidat za ministra državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je danas gostujući u jutarnjem programu televizije Pink da nije opozicija, kako su ga mnogi mediji karakterisali u poslednje vreme, već da mu je cilj da radi za dobrobit građana Srbije.

On je rekao da mu je čast što je dobio poziv da bude deo vlade Srbije i da pomogne.

- Ovo je sad privilegija da dobijem šansu da nakon aktuelne mandatarke preuzmem kormilo u ministarstvu državne uprave i lokalne samourvave – rekao je Ružić..

On je ocenio da je to ministarstvo veoma važno i dodao da mnogi građani pa čak ni političari nisu ni svesni koliko je ono zapravo važno.

- Pre svega ovo ministarstvo je živ organizam, mnogo poslova je rađeno i radi se, Brnabić je postavila dinamiku rada i vreć su spremna neka tri ili četiri zakonskih predloga – rekao je Ružić.

Dodik: Srbija najmoćnija zemlja u regionu i od nje zavisi regionalna stabilnost

On je dodao da se od septembra očekuju novi zakonski predlozi koji su već prošli javnu raspravu.

Rekao je i da ima mnogo posla i da je važno da svi zaposleni u ministarstvu, njih oko 120, da sve urade u najboljem interesu građana.

Odogovarajući na pitanje da li je koalicija SPS- Jedinstvena Srbija poljuljana zbog izjave lidera JS da neće podržati izbor nove vlade, Ružić je rekao je Dragan Marković Palma obrazložio svoj stav.

-Naša koaliciona saradnja je dugovečna, moramo uvažiti i specifičnosti koje svaka srtranka nosi svojim porogramima. Ovo nije prvi put da Jedisntvena Srbija glasa drugačije od SPS-a. Markocić je juče uspeo da ukaže na svoj politički stav i stav svoje stranke, izvinio se i obrazložio zašto neće glasati za izbor nove vlade, ali je rekao i da će podržavati svaki zakonski predlog koji bude u interesu građana – zaključio je Ružić.

On je rekao da će nastaviti sa radom tamo gde je Brnabić stala, kao i da očekuje glasanje o novoj vladi kasno večeras ili sutra.

#Branko Ružić

#Ministarstvo

#Vlada Srbije

'