AKTUELNO

Branko Ružić preuzima resor državne uprave, Nenad Popović biće ministar bez portfelja zadužen za inovacije, a Goran Trivan ministar ekologije! U decembru sledi polaganje računa i rekonstrukcija

Funkcioneri SPS Branko Ružić i Goran Trivan i lider Srpske narodne partije Nenad Popović biće novi ministri u Vladi Ane Brnabić, otkriva Informer!

Popović će biti ministar bez portfelja zadužen za inovacije, Ružiću će biti povereno Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a Trivan će se naći na čelu novoformiranog Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Svoje resore zameniće ministri odbrane i socijalne zaštite, pa će Zoran Đorđević ubuduće voditi resor socijale, a Aleksandar Vulin odbrane, dok će Jadranka Joksimović biti ministarka za evrointegracije.

Vlada za Vidovdan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i mandatarka Ana Brnabić kompletirali su spisak novog tima u Nemanjinoj 11, a sve će zvanično biti objavljeno na Vidovdan, 28. juna.

- Ideja je bila da nova Vlada Srbije bude spoj iskusnih kadrova i novih ljudi koji bi svojom energijom dali dodatni zamajac reformama i teškim izazovima koji se nalaze pred Srbijom. Novo ime je Nenad Popović, koga su mnogi videli i u prethodnoj Vladi. Kao iskusan privrednik sa jakim vezama u svetu, pre svega u Rusiji, sigurno će moći mnogo da doprinese timu. I socijalisti treba da budu zadovoljni, jer su dobili dva nova resora. Zbog dobrih rezultata, u Vladi ostaju i Đorđević i Vulin, ali menjaju zaduženja da bi sa novom energijom i znanjem doprineli napretku svoje države... - objašnjava naš izvor.

ŽELJKO MITROVIĆ ODGOVORIO RADOSLAVU MILOJIČIĆU KENETU: Jedva čekam da na sudu dokažem zašto sam rekao da si dripac i lopina

Svi ostali ministri će, bar za sada, zadržati svoje funkcije. Međutim, niko od njih ne bi smeo mnogo da se opušta, jer će već krajem godine svi morati da polože račune. U decembru, kako saznajemo, sledi velika rekonstrukcija Vlade!

- Već krajem ove godine sledi provera prolaznog vremena svih ministara. Ideja je da se novom timu Ane Brnabić da pola godine da pokažu konkretne rezultate i da potom polože račune. Niko nema prava da se uljuljka u fotelji... Ko se do tog vremena ne bude pokazao i snašao u novom timu, moraće da se pakuje i ustupi mesto sposobnijem... - objašnjava sagovornik Informera, blizak saradnik mandatarke Brnabić.

Sve zavisi od rezultata

Politički analitičar Dragomir Anđelković navodi da je Vučić na osnovu dosadašnjeg rada Vlade izvukao relevantne zaključke o tome šta treba unaprediti.

- Sva nova kadrovska rešenja i rokade koje se izvode su u cilju veće efikasnosti nove Vlade. Mislim da će Vučićevo prethodno iskustvo svakako doprineti efikasnosti ovoga tima. Već je sastavljao ovu Vladu i dobro zna šta treba menjati. Mislim i da je dobro da ministri i državni funkcioneri znaju da tu nisu postavljeni dok god je njihova partija na vlasti, već da njihov opstanak na funkciji zavisi od rezultata rada... - podvlači naš sagovornik.

#Ana Brnabić

#Ministarstvo

'