AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i lider SPS-a Ivica Dačić rekao je da postoji potreba za osnivanjem dva nova ministarstva, da to nije stvar koalicionih dogovora, bez obzira ko će biti na njihovom čelu.

Ivica Dačić je u Novom Sadu, gde je prisustvovao sednici Foruma žena SPS-a, rekao da će nova ministarstva biti korisna za samo funkcionisanje vlade, te da potrebe za njihovim osnivanjem nameću između ostalog i evropske integracije, a to je da oblast zaštite životne sredine, odnosno ekologije, ima svoje ministarstvo.

- Sa druge strane, postoji potreba i da evropski poslovi, odnosno evropske integracije i pretpristupni fondovi budu objedinjeni na jednom mestu - rekao je Dačić.

Pročitajte još: Goran Vesić za TV Pink: Ana Brnabić je posvećena i predana svom poslu, ima snagu da nasledi Aleksandra Vučića na mestu premijera

Prema njegovim rečima, o tome ko će biti na čelu tih ministarstava predlog će dati mandatar.

Mi smo razgovarali o tome sa predsednikom SNS-a Aleksandrom Vučićem i mi očekujemo da ćemo imati četiri ili pet članova vlade i očekujemo da će to mandatarka predložiti - ukazao je Dačić.

Podsetio je da su na sednici GO SPS definisana imena budućih ministara iz redova SPS-a, a to su pored Dačića, Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović i Branko Ružić.

- Ukoliko za ministarstvo za ekologiju bude određeno da ministar bude iz Socijalističke partije Srbije, odredićemo još jedno ime - istakao je Dačić i dodao da o tome odlučuje mandatarka, a da oni samo daju predlog.

#Ivica Dačić

#Ministri

#mandatar

'