AKTUELNO

Kako je istakao, predložena nova struktura vlade koja treba da se stara o Srbiji potpuno odgovara potrebama naše zemlje.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić izjavio je da će ta partija podržati izmene Zakona o ministarstvima, koje su na dnevnom redu Skupštine Srbije.

- Smatramo da je predložena nova struktura vlade koja treba da se stara o Srbiji u narednom periodu potpuno adekvatna potrebama naše zemlje u ovom trenutku - rekao je Orlić, podsećajući da će nova vlada imati dva nova ministarstva, za zaštitu životne sredine i evropske integracije.

On je ocenio da će se tako nastaviti sa uvođenjem visokih standarda i uspešnim rezultatima na planu evrointegracija, dodajući da se ti rezultati mere kroz otvorena i zatvorena poglavlja, ali i kroz spremnost Srbije da u tom procesu iskorači dalje.

Pročitajte još: Počelo zasedanje Skupštine: Ministarstva od utorka, sredinom nedelje ekspoze

- Najvažnije kada govorimo o evropskim integracijama jeste efekat za građane Srbije, njihov životni standard i kvalitet života koji podrazumeva uređeno društvo, dobre insitucije, efikasnu upravu - naveo je Orlić.

Odgovarajući na optužbe pojedinih poslanika iz opozicije da Srbija dobija diktate iz Brisela, Orlić je odgovorio da su to “prežvakane floskule”.

Srbija je, kaže on, do sada pokazala da sama vodi svoju politiku i da sama najbolje brine o sopstvenom interesu.

- Oni koji imaju potrebu da objasne da predložena struktura (ministarstava) nije dobra ili zašto bi njihova ideja bila bolja, dobro su došli da to objasne, ali to do sada nisu uradili, nisu čak ni pokušali. Čuli smo nekoliko otrcanih fraza. To znači da mnogi sednicu koriste za dodatni izliv žuči, za buku, bes i samoreklamerstvo - istakao je Orlić.

Ipak, kaže i da ne treba biti nerealan i očekivati ideje od onih koji nikakvu politiku nemaju osim “mrzimo Aleksandra Vučića lično i SNS, Vladu Srbije”.

Zbog te mržnje, kaže Orlić, ti ljudi su počeli “da mrze i sopstvenu zemlju”.

#Glasanje

#SNS

#Skupština

#Vladimir Orlić

'