AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Sbije i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović ocenio je danas da je raspisivanje novih izbora jedna od mogućnosti ukoliko Narodna skupština ne bude mogla da formira stabilnu većinu za izbor nove vlade, ali je i dodao da ne veruje u takav ishod.

Stefanović je prilikom posete Graničnoj policiji na Horgošu rekao novinarima da raspisivanje izbora ne treba isključivati ukoliko se ne formira stabilna većina za izbor nove vlade na čelu sa Anom Brnabić.

- Koliko poznajem Vučića i našu stranku, mi nikada nismo od toga bežali i ako to bude jedini izlaz i to je mogućnost - kazao je Stefanović, ali je dodao da je ubedjen da će za izbor Ane Brnabić biti formirana stabilna većina.

Dačić: Glasamo za Brnabić, Ružić za ministra, sa JS razgovori

On je naveo da po pitanju njenog imenovanja za sastav nove vlade nema struja unutar SNS-a "već različitih razmišljanja" jednog dela poslanika sa kojima će narednih dana razgovarati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako bi se videlo da li postoji stabilna većina.

- Podrška Brnabićevoj nije podrška samo njoj, već i Vučiću, koji je nju predložio i koji ima punu podršku u stranci. To nije samo broj od 126. Mi kao lista treba sami da obezbedimo većinu zato što je to podrška našem predsedniku koji je dobio 56 odsto glasova na izborima, da vidimo da li mi samo možemo da imamo većinu koja treba da podrži izbor vlade", rekao je Stefanović.

Rasprava o novoj vladi može početi sledeće subote, ako se obezbedi parlamentarna većina u naredna dva do tri dana, rekao je Stefanović prilikom posete Graničnoj policiji na Horgošu.

#Ana Brnabić

#Nebojša Stefanović

#Skupština

'