AKTUELNO

Ministarka pravde je zadovoljna i ponosna izmenama u zakonu.

Poslednjih dana svi pričaju o sramnim odlukama prištinskih sudova, da oslobode zločince bez ikakvih objašnjenja.

Isto tako, komentariše se i izjava Vilijama Vokera koji je istakao da ima plan za veliku Albaniju.

Gost Jutarnjeg programa TV PInk bila je Nela Kuburović koja je govorila o svim ovim temama, ali i o puštanju Ramuša Haradinaja, kao i novom zakonu o nasilju u Srbiji.

Foto: TV Pink

- Mi smo ukazali na sve te neprimerene izjave albanskih političara. Narušavanje odnosa Srbije i Prištine uslovili su neki nemili događaji - počela je Kuburovićeva.

Jedna u nizu loša odluka koja je donekle narušila odnos svakako je odluka francuskog Suda da oslobodi Ramuša Haradinaja.

NOVI ZAKON O NASILJU

OD 1. juna na scenu će stupiti novi zakon o nasilju, prema kome svi nasilnici koji budu prijavljeni kao takvi, moraju biti iseljeni iz stana u kome stanuju. Ministarka pravde je zadovoljna i ponosna izmenama u zakonu.- Moram da napomenem da smo ponosni na to što smo napravili novi zakon o nasilju. Zahvalila bih se i vašoj Televiziji koja nas je podržala i dopustila nam da pričamo o ovome - zaključila je Nela Kuburović.

- Ja kao ministar pravde ne komentarišem odluke domaćih sudova, ali i stranih. Međutim, ova odluka je čisto politička i sramna. Na poslednjoj strani presude se ističe da bi izručenje bilo štetno po Haradinaja, i to vam je sasvim dovoljno da shvatite da odluka nije doneta na osnovui činjenica, već na osnovu politike - iskrena je ministarka pravde.

Jedna u nizu sramnih izjava je i ona koju je istakao Vilijam Voker, a to je da ima plan za veliku Albaniju.

- Imate u poslednje vreme neprimerene odluke i sudova u Prištini, ne samo Vilijama Vokera. Sve to utiče na lošije odnose. Srbija nikada neće priznati Kosovo kao samostalnu, nezavisnu državu - dodala je Kuburović.

Foto: TV Pink

Izbori za premijera u Prištini su 11. juna, a mnogi očekuju da će baš krvnik Haradinaj doći na to mesto.

- To će da izazove teškoće u odnosima Srbije i Prištine, ukoliko Haradinaj osvoji većinu glasova - zaključila je ministarka.

N.P.

#Albanija

#Kosovo

#Nela Kuburović

#Političar

#Priština

#Ramuš Haradinaj

#Srbija

'