AKTUELNO

Janković službenim vozilom i sa specijalnom oznakom zbog koje policija nije mogla nikada da ga zaustavi išao u lov

Nekadašnji direktor policije Milorad Veljović lično je omogućio Saši Jankoviću dok je bio zaštitnik građana da na čak tri automobila ima registracije sa specijalnom oznakom zahvaljujući kojima nikad niko nigde nije smeo da ga zaustavi, i pomoću kojih je uvek imao prioritet prolaza i druge pogodnosti, otkriva “Alo!“.

Foto: Tanjug

Kako piše Alo, takve registracije, sa specijalnom napomenom Janković je imao za “subaru”, “ladu nivu”, “audi a6” (sva tri službena). Ali daleko od toga da ih je koristio samo za potrebe posla. On je kako, kaže naš pouzdani izvor, sa “ladom nivom” godinama odlazio u lov.

Na napomeni specijalne potvrde koju je imao Janković, a koju je potpisao tadašnji direktor policije Milorad Veljović piše:

- U redovnoj kontroli u regulisanju saobraćaja, vozilu sa navedenom specijalnom oznakom potrebno je omogućiti prioritetan prolaz na raskrsnicama, mestima usporenja i zastoja u saobraćaju i pružiti pomoć prilikom parkiranja vozila. U rutinskoj kontroli učesnika u saobraćaju navedenom vozilu sa specijalnom oznakom omogućiti najbrži prolaz, a u slučaju eventualnog učešća u saobraćajnoj nezgodi, uz pružanje potrebne pomoći, hitno izvršiti uviđaj i izvestiti Operativani centar i nadležnu Upravu u sedištu Ministrstva.

Saša bi da ljubi novinarku

Saša Janković napravio je seksistički ispad tokom gostovanja na TV kod novinarke Minje Miletić! Odgovarajući na pitanje o formiranju pokreta ‘Slobodni građani Srbije’ koji je već u samom začetku naišao na problem s obzirom na to da je istoimena organizacija prethodno registrovana u Novom Sadu, Janković je doslovce odgovorio: - Nemojte se ljutiti što vam neću reći kako će ime da glasi, mogu da vam kažem, ali onda ću morati da vas… poljubim - pokušao je da ispadne duhovit Janković.

- Janković je godinama kao zaštitnik građana imao registracije na čak tri automobila sa tom specijalnom oznakom. Imao je pravo prioriteta prolaza, policija ga nikada nije zaustavljala, a tom “ladom nivom” je stalno išao u lov. Janković je verovatno to sam lično tražio, ali Veljović mu je očigledno izašao u susret. Radio je šta je hteo - kaže naš izvor.

Politički analitičar Dragomir Anđelković za Alo kaže da je neshvatljivo da je zaštitnik građana koristio privilegije koje spadaju u domen svega onoga što treba osuđivati u državi.

- Mislim da zaštitnik građana svojim načinom života i poslovnog delovanja treba da bude primer onoga na šta građani imaju pravo. Neshvatljivo je da zaštitnik građana koristi privilegije koje spadaju u domen svega onoga što treba osuđivati u državi. On je trebao da bude prvi koji je osuđivao državne funkcionere koji su se tako bahatili, a ne da on sam radi takve stvari. To što je radio bacilo je jednu vrstu ozbiljne ljage i na funkciju koju je obavljalo i na njega lično. To govori o njegovoj sklonosti da zloupotrebljava pozicije - ocenjuje Anđelković.

Kako piše ovaj list, Alo je pokušao da dobije komentar i Milorada Veljovića, ali on do zaključenja ovog broja nije odgovarao na naše pozive.

Odgovor Jankovića: Obratite se saobraćajnoj policiji

Iz pres službe Saše Jankovića za “Alo!” kažu: “Obratite se zvanično Upravi saobraćajne policije kako biste dobili više informacija o tome da li postoje “registracije sa specijalnom oznakom, koje niko nikada ne sme da zaustavi”. Postojanje registarskih oznaka koje omogućavaju kršenje propisa, svakako bi moralo da bude regulisano i evidentirano. Nakon što je list "Alo!" već svesno objavio neistinitu informaciju o tome da su službe Kancelarije zaštitnika građana nelegalno koristile pravo na besplatno korišćenje autoputeva, ovo liči na nastavak priče u kojoj se ignorišu činjenice i zvanični dokumenti, a čitaocima serviraju neistine iz misterioznih izvora”.

#Saša Janković

#Srbija

#potrošnja

'