AKTUELNO

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Belorusije Vladimira Čuševa i tom prilikom mu zahvalio na snažnom zalaganju za razvoj odnosa Srbije i Belorusije.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je tokom njegove posete Minsku potpisana Mapa puta saradnje Srbije i Belorusije, jer ima mnogo neiskorišćenih mogućnosti za povezivanje dveju zemalja u privredi, kulturi i drugim oblastima.

Srpski premijer ocenio je da su se kompanije iz Srbije koje posluju u Belorusiji pokazale kao pouzdane, s obzirom na to da njih računaju i u budućim projektima.

Premijer Vučić zahvalio je Belorusiji i na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

On je ocenio da je ambasador Čušev, svojim iskustvom i vrednim radom, dao veliki doprinos unapređenju saradnje dveju zemalja i poželeo mu mnogo uspeha u budućem diplomatskom radu.

Ambasador Čušev je izrazio zahvalnost Vladi Srbije na podršci koju je imao tokom mandata u Beogradu, kao i zadovoljstvo što je u političkim i ekonomskim odnosima dveju zemalja u prethodnom periodu ostvaren vidljiv napredak, uz nadu da će se tako i nastaviti.

Beloruski ambasador je istakao da je ponosan što se šesnaest gradova iz Srbije pobratimilo sa gradovima u Belorusiji, jer to približava ljude i stvara čvršće veze između dveju zemalja.

Premijer Vučić i ambasador Čušev razgovarali su i o mogućnosti za organizaciju trilateralnog sastanka Srbije, Belorusije i Mađarske.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Belorusija

#ambasador

'