AKTUELNO

Ministar za rad Aleksandra Vulin izjavio je danas da je veoma nekorektno povezivati pravo Srba da glasaju i korišćenje tog prava sa bilo kakvim novcem ili nečim sličnim.

"Izražavam duboko žaljenje što je i ove godine iz biračkog spiska izbrisano više od 60.000 Srba koji su rođeni, živeli i imaju čak i državljanstvo Hrvatske, a ne mogu da glasaju", rekao je Vulin.

On je istakao da je to vredno žaljenja i nešto o čemu treba duboko razmisliti.

"Žao mi je što više Srba nije u mogućnosti da glasa na izborima u Hrvatskoj zato što bi na taj način bar pokazali koliko nas je bilo, koliko smo živeli u Hrvatskoj, a koji u ovom trenutku ne žive", rekao je Vulin.

Odgovarajući na pitanje da prokomentariše natpise da su "hrvatski Srbi koji žive u Srbiji organizovano išli u Hrvatsku da glasaju za novac, Vulin je rekao "ne znam ništa o takvom kretanju".

"Znam da su brojna, zavičajna udruženja organizovala mogućnost da ljudi odu i ispune svoje građansko pravo i ja mislim da je to dobro", rekao je Vulin.

On je prokomentarisao da ne može da se složi sa formulacijom "hrvatski Srbi", jer ne zna šta su to "hrvatski Srbi", dodajući da postoje Srbi iz Hrvatske, BIH i Slovenije, ali ne "hrvatski Srbi".

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vulin

#Hrvatska

#Izbori

'