AKTUELNO

Velko Odalović, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova, rekao je da su motivi za napade koji su prisutni na prostoru Kosova i Metohije imali jasnu poruku za proterivanje Srbije, srpskog naroda i svega drugog, uključujući crkve i manastire, sa tog prostora.

-Jednostavno, oni koji su pripadali OVK su imali vrlo jasan cilj, a to je da očiste Srbe i sve srpsko sa Kosova i Metohije, ali i da to područije očiste od pripadnika ostalih nacija koji nisu mislili isto kao ekstremna, na žalost tada, velika grupacija. Oni su mislili da se to sve očisti, protera i da se napravi jedan prostor koji bi bio, bukvalno, izuzetno pogodan i za stvarnje terorističkih ćelija koje bi mogle da dopru i do mnogih gradova u Evropi – rekao je Odalović, gostujući na TV Pink.

Foto: TV Pink

Odalović ističe da je sa tog prostora više od 300 ljudi učestvovalo ili još uvek učestvuje u terorističkim grupacijama ISIS-a.

-KiM je vrlo pogodno mesto, jer je to jedna crna rupa, ne samo crna rupa kada je u pitanju pravni sistem, ekonomski sistem, kada su u pitanju ljudska prava i sve ostalo, već je to bezbednosno crna rupa gde se iz svih krajeva i svih pravaca može kretati i prenositi naoružanje i sve ostalo. To su te grupe koje deluju kada zatreba na nekim mestima i frontovima Bliskog istoka, ili negde drudgde de su teroristi. Oni su potencijalna opasnost za sve, i to je ono što međunarodna zajednica nije dala odgovor na to. Međunarodna zajednica, a možda je ovo zadnja šansa, mora preko Tužilaštva za zločine na Kosovu da raskrinka zločine, tu računam i zločine Ramuša Haradinaja – rekao je Odalović.

#OVK

#Ramuš Haradinaj

#Veljko Odalović

#Zločin

'