AKTUELNO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je zaustavljanje potrage za najmonstruoznijim zločincima na KiM neshvatljivo.

- Od dolaska međunarodne zajednice pa do danas ubijeno je 1009 Srba i niko nije odgovara. Razumemo da nema dokaza, ali ne i da se odustane od potrage za počiniocima - rekao je Vulin za TV Pink.

Kako je istakao, postoje određena imena do kojih se došlo u istrazi, postoje neki rezultati, a ipak su se digle ruke.

Foto: Printscreen

- Ako imate sistem u kojem Haradinaj može da bude predsednik vlade, onda ovo ne treba da nas čudi. Najviše me pogađa ćutanje međunarodne zajednice, koja je dužna da obezbedi mir, red i zakon na KiM - rekao je ministar.

Vulin je istakao da se Srbija nadala da je priča o velikoj Albaniji završena, ali, kao što je i Putin rekao Vučiću u Kini, velika Albanija nije samo priča.

- Moramo da shvatimo ovo ozbiljno. Velika Albanija se pravi na prostoru Makedonije, Srbije, Crne Gore i Grčke i na sve ove države će, logično, uticati - poručio je ministar Vulin.

Govoreći o eventualnom izboru Haradinaja za predsednika vlade Kosova, on je rekao da će Srbija zauzeti svoj stav ako do takvog izbora dođe, ne precizirajući šta će biti učinjeno.

- Morate da znate da je Haradinaj na slobodi, ne zato što nije počini zločine, već zato što su svi svedoci pobijeni. Ono što je izvesno jeste da ponašanje Albanaca sigurno ne vodi ka otopljavanju odnosa - poručio je ministar.

#Aleksandar Vulin

#Kosovo

#Ramuš Haradinaj

#Zločin

'