AKTUELNO

Kako smatra, ako bi i došlo do ujedinjenja, što je daleko od stvarnosti, probleme zbog toga jedini bi imali Albanija i Kosovo.

Analitičar sa Kosova Nedžmedin Spahiu izjavio je da su glupost pretnje koje Edi Rama i Hašim Tači upućuju EU o ujedinjenju Albanije i Kosova.

Spahiu je ocenio da eventualno ujedinjenje Kosova i Abanije ne može ugroziti ni Makedoniju ni Crnu Goru, a kamoli Srbiju, da su izjave dvojice zvaničnika smešne i žalosne i da pretnje dvojice državnika EU ujedinjenjem mogu samo da nanesu štetu građanima Kosova i Albanije.

- Ako bi došlo do ujedinjenja, što je daleko od stvarnosti, jedine zemlje koje bi bile ugrožene tim postupkom bile bi Kosovo i Albanija, koje imaju bezbroj unutrašnjih problema koje ne mogu da reše - istakao je Spahiu.

On je za Radio Kontakt plus u Kosovskoj Mitrovici rekao da to što se javnost u Beogradu zabavlja glupostima Edija Rame i Hašima Tačija pokazuje kakva je situacija na političkoj sceni u Srbiji.

- To je slična situacija kao kada bi slab učenik pokazivao prstom u goreg od njega. Možda bi u Beogradu trebalo da se ugledaju na zvaničnu Podgoricu koja ovim glupostima ne daje preveliku pažnju- zaključio je Spahiu.

#Albanija

#Edi Rama

#Hašim Tači

#Kosovo

#Srbija

'