Info
ZABAVAAKTUELNO
globaltel

vesti

Vučić: Učinićemo sve da održimo regionalnu stabilnost


Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Grupe prijateljstva sa državama jugoistočne Evrope u Bundestagu Štefanom Albanijem, sa kojim je razgovarao o situaciji u regionu, evropskom putu Srbije i nastavku dijaloga sa Prištinom.


- Regionalna stabilnost za nas je najvažnija i učinićemo sve da je održimo - istakao je premijer Vučić i naglasio da su za Srbiju bilateralni odnosi i podrška Nemačke evropskom putu Srbije od velikog značaja, imajući u vidu uticaj Nemačke u okvirima evropske i svetske političke scene.

Autor: Tanjug

Albani je čestitao premijeru pobedu na predsedničkim izborima.

- Radujem se da vidim napredak Srbije u poslednjih nekoliko godina. Srbija je veoma važna za mir i stabilnost Balkana - istakao je Albani.

Tema razgovora bila je i ideja o osnivanju carinske unije u regionu Zapadnog Balkana, što može da bude podsticaj za nova ulaganja kompanija iz Savezne Republike Nemačke, kao i za unapređenje poslovanja nemačkih kompanija koje već posluju u okruženju.

Danas nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju oko 35.000 ljudi, a premijer Vučić je izrazio nadu da će ovaj broj zaposlenih uskoro biti povećan.

Komentari • 0


povezane vesti