AKTUELNO

Predsednik Srpske radikalne stranke i narodni poslanik Vojislav Šešelj napadnut je na izlazu iz Skupštine Srbije.

Šešelj je u telefonskoj izjavi za Pink objasnio kako je došlo do incidenta.

- Po okončanju sednice krenuo sam uobičajenom maršutom, vozilom Srpske radikalne stranke, da izađem na Bulevar kralja Aleksandra. Tamo je stajalo stotinak ljudi, koji su preprečili prolaz. Otvorio sam prozor i zamolio ih da se sklone. Neki su bili ljubazni, drugi su počeli da psuju i galame - rekao je Šešelj.

Foto: TvPink Printscreen

Foto: TvPink Printscreen

On je dodao da njega od 1990. godine nikada i niko nije mogao da ga spreči da uđe ili izađe iz Skupštine ako je imao mandat poslanika. - Dok mi traje mandat ja ću ulaziti i izlaziti na glavni ulaz, po propisanoj proceduri. Dok sam poslanik neću nikome dozvoliti da me u tome spreči. Vozač, pratilac i ja smo krenuli da izađemo iz kola i tada su se oni koji su bili najglasniji razbežali - rekao je Šešelj.

Foto: TvPink Printscreen

- Oni koji demonstriraju, mogu da demonstriraju koliko hoće, ali neću dozvoliti nasrtaje na sebe i svoje saradnike. Protiv sam svake agresije. To i nisu bile demonstracije, da ih je bilo 2.000 ili 3.000, ja ne bih išao kroz masu, išao bih pored. Bilo je tu i pijanih i psihopata, mada je bilo i časnih ljudi, nisu mi delovali kako kompaktna masa - naveo je lider SRS.

Foto: TvPink Printscreen

Šešelj je poručio da se tokom demonstracija ne mogu blokirati vitalne saobraćajnice, mostovi i autoputevi, već da oni koji protestuju mogu nezadovoljstvo iskazati u centru grada.

#Napad

#Skupština Srbije

#Vojislav Šešelj

'