AKTUELNO

Srpski ministar je reagovao na izjavu albanskog premijera, koji je rekao da ako perspektiva za članstvo zapadnog Balkana u EU nastavi da bledi, ne može da se isključi ujedinjenje njegove zemlje i Kosova.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da albanski premijer Edi Rama svojim izjavama hoće da uceni EU i da kaže da je spreman da izazove rat i sukobe na Balkanu.

Povodom Ramine izjave da, ako perspektiva za članstvo zapadnog Balkana u EU nastavi da bledi, ne može da se isključi ujedinjenje njegove zemlje i Kosova, Vulin je rekao da nije prvi put da premijer Albanije preti miru svojim izjavama.

- Ujedinjenje Albanije i KIM ne može da uradi mirnim putem i ne može da se desi bez rata i ne može da se desi bez velike nesreće. Edi Rama će ponavljati ovakve izjave i nastaviti da ucenjuje EU do onog momenta dok EU ne bude jasno stavila do znanja da je takvo ponašanje neprihvatljivo i da će biti, ne samo osuđeno nego da će biti i kažnjeno - rekao je Vulin novinarima.

On je istakao da Rami treba reći da ne može da izaziva ratove i da takvim ponašanjem sigurno neće postati član EU.

- I ne treba da postane član EU jer onaj ko je u stanju da ratom preti da bi ispunio neke svoje političke ciljeve, ne zaslužuje da bude član nijedne unije, pa ni EU - podvukao je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#EU

#Edi Rama

#Kosovo

'