AKTUELNO

Šminkerka Jelena Maćić, aktivni učesnik protesta protiv vlasti, na svom Tviter nalogu postavila je fotomontažu na kojoj je patrijarh sa još grupom svetovnih lica sa zečijim ušima na glavama.

Maćićka koja bi da obrazuje građane Srbije i koja je podržala predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, a koja je sada aktivni učesnik protesta nastavlja sa svojim prostaklukom.

Premijer Aleksandar Vučić, upitan da prokomentariše ovaj komentare na račun patrijarha Irineja na Tviteru, rekao je da svako ima pravo da bude verujući čovek ili ateista u Srbiji, ali da ne razume uvrede na račun poglavara SPC-a.

-Patrijarh sa zečjim ušima, bolje da su sebi stavili ne te, nego neke druge uši, kad se tako ophode prema patrijarhu - rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je svako u Srbiji slobodan da se ponaša kako želi i da snosi odgovornost za to, ali da to kako se neko odnosi prema patrijarhu, čoveku takvog obrazovanja i iskustva, više govori o njemu nego o Irineju.

-Valjda je to neki novi princip da ukinemo i crkvu - rekao je i dodao da ga ne bi iznenadilo, sada kada se pojavljuje veliki broj anarhista, anarhosindikalista, različitih grupa u javnosti, ni da se pojavi ideja da treba ukinuti i državu, fabrike...

#Jelena Maćić

#Patrijarh Irinej

'