AKTUELNO

Socijalisti su podržali Aleksandra Vučića, jer im je uvek bila važnija budućnost Srbije nego stranački interesi.

Zamenica predsednika Socijalističke partije Srbije i ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović izjavila je da su socijalisti spremni da učestvuju u vođenju države i da kao i do sada uspešno sarađuju sa Srpskom naprednom strankom na svim nivoima vlasti, ali da nikada nisu kalkulisali brojem mesta u ministarstvima, niti premijerskom pozicijom.

-Ništa u tom smislu nismo tražili do sada, niti ćemo to činiti ubuduće - rekla je Đukić Dejanović za "Večernje novosti".

Ona je rekla da su socijalisti podržali Aleksandra Vučića, jer im je uvek bila važnija budućnost Srbije nego stranački interesi što su i na održanim predsedničkim izborima pokazali.

Na pitanje strahuju li da će SPS izbugiti indentitet zbog toga što nisu imali predsedničkog kandidata na izborima, ona je kazala da nema govora o tome da će se socijlisti izgubiti glasače ili da će se utopiti u neku stranku. Upitana može li se atmosfera stvorena protestima protiv vlasti i izbornih rezultata preneti u parlament i ugroziti funkcionisanje vladajuće većine, ona je kazala da bez obzira na protest, vlast i dalje ima stabilnu, ogromnu većinu u parlamentu, i da je volja naroda potvrđena na predsedničkim izborima, kada je velik broj birača glasao za Vučića.

Povodom spekulacija da bi na jesen mogli biti vanredni parlamentarni izbori, Đukić Dejanoviće je rekla da će se tek procenjivati i odlučivati da li su potrebni novi izbori. - Ne verujem da će to biti na jesen. Naravno ako bude potrebno nikakav problem neće biti da još jednom izmerimo poverenje građana i potvrdimo put kojim džava ide. Socijalisti su za to uvek spremni - rekla je Đukić Dejanović.

#SPS

#Slavica Đukić-Dejanović

#Vlada

'