AKTUELNO

Propali opozicioni kandidati sa demonstrantima planiraju da posle praznika radikalizuju svoje proteste, a njihova glavna ideja, tvrdi naš izvor, jeste da izazovu sukobe tako što će da ometaju rad parlamenta, napadaju poslanike vladajuće većine i da im zabrane ulazak u Narodnu skupštinu Srbije.

Naime, posle najave da se protesti prekinu tokom praznika i bojazan da će u nastavku protesta doći manji broj ljudi, vođe potesta su rešili da pokušaju da omasove skupove. Ideje koje su im dale određene strukture u cilju omasovljenja protesta tiču se napada na predstavnike građana i pokušaj da obustave njihovog rad u najavi nastavka zasedanja parlamenta.

Inicijatori protesta protiv legalnih i letimnih poredsedničkih izbora zabrinuti su zbog toga što su protesti počeli da gube na brojnosti.

Jedan od planova borbe demonstranata jeste upad i blokada fakulteta, a cilj je izazvati gnev ostalih građana.

-Pošto ne izazivaju reakciju vlasti, vođe protesta spremaju se na radikalnije mere, kako bi izazvali gnev i sukobe širih razmera. Prvo što će primeniti jeste sprečiti rad poslanika, upad na fakultete i njihovu blokadu, kao i blokadu rada parlamenta. Demonstranti hoće sukobe u Srbiji širih razmera – navodi naš izvor.

Foto: Pink.rs

Kako navodi naš izvor, demonstranti se nadaju da će ovim protestima izazvati haos koji treba da dovede do smene vlasti.

-Protesti u Srbiji su režirani i imaju provokativan karakter. Prema standardnom scenariju obojenih političkih projekata, ovakve mere imaju za cilj slabljenje legalno izabrane vlasti i destabilizaciju zemlje. Takve neprijateljske akcije sprovode se sa namerom pritiska na rukovodstvo suverenih zemalja i izazivanje državnog udara. Nažalost, tragične posledice ovakvog varvarskog mešanja u unutrašnje stvari nezavisnih zemalja videli smo širom sveta i nadamo se da će narod imati mudrosti i hrabrosti da spase zemlju od obojene revolucije – kaže izvor za Pink.rs.

Prema njegovim rečima, dokaz spoljnog mešanja u unutrašnje stvari Srbije je odsustvo jasnog organizatora protesta i jake želje da se ide na ulice, kao i široka primena internet tehnologija u kojoj su aktivno uključeni mladi ljudi.

– U Srbiji, kao i u drugim zemljama, mladi su aktivne socijalne grupe i emotivno reaguju na ono što se događa oko njih. Tražeći načine da se samoizraze, oduvek su bili podložni manipulaciji i sredstvo za ostvarivanje opasnih stranih ciljeva. Spoljni faktori žele da iskoriste mlade koji su odrastali nakon bombardovanja Srbije, razaranja zemlje, sankcija i 5. oktobra, kako bi zemlju vratili u haos i nasilje. Ko god se našao pod njihovim uticajem treba da se zapita kakvu Srbiju želi: nezavisnu, jaku i prosperitetnu ili slabu i podložnu uticajima onih koji su ubijali Srbe – navodi naš izvor.

#Protest

#Skupština Srbije

#planovi

'