AKTUELNO

Saša Janković je na današnjoj konfereciji za novinare u trenutku iskrenosti prizano pobedu Vučića.

- Ne tvrdim da sam osvojio više glasova nego Vučić u prvom krugu, prihvatam da je više ljudi glasalo za Vučića nego za mene, ali sam duboko uveren da je lišio građane drugog kruga - rekao je Janković.

Janković, da bi sakrio svoj poraz, nije govorio šta bi se dogodilo u drugom krugu, jer na ponovljenim izborima on, kao i ostali opozicioni kandidati potučeni su do nogu. Aleksandar Vučić je na ponovljenim izborima povećao svoj rezultat. U prvom krugu Vučić je osvojio 55 odsto, a na ponovljenim izborima čak 72 odsto.

On je najavio da formiranje političkog pokreta, rekavši da DS neće biti član pokreta odnosno političke organizacije koja se sada formalizuje.

KRSTIĆ: Janković vređa novinare i udara na njihov integritet

Nebojša Krstić marketinški stručnjak izjavio je da Jankovićeva deoba novinara na podobne i nepodobne nikako nije primer demokratije. - Ako je odlučio da se bavi politikom, ni u kom slučaju ne sme da pravi selekciju. Vučića optužuju da je diktator, ali se ja ne sećam da je on odbio da odgovori ni na jedno pitanje za sve ove godine – istakao je Krstić, dodajući da je ovakvo Jankovićevo ponašanje uvredljivo za sve novinare, i da je napad na njihov integritet.  Krstić smatra da je Demokratska stranka bez kalkulacija podržala Sašu Jankovića, što je izazvalo raskol u ovoj stranci. Međutim, bez DS, Janković ne bi uspeo da skupi dovoljan broj potpisa. Kako je Krstić podsetio, Janković je rekao da neće formirati stranku, jer bi tim potezom Demokratskoj stranci oduzimao glasove i koalicione partnere. - Demokratska stranka će shvatiti da je radila u korist svoje štete. Možemo da zaključimo samo da će to biti mala stranka koja će se privoleti nekoj drugoj stranci, pa onda nekoj trećoj. Janković ne razume politiku, ne razume njene posledice, što se ogleda u brojnim izjavama – izjavio je Krstić.

Janković je formiranje političkog pokreta najavio i u toku kampanje, što je bio povod za tenzije i prikriveni sukob DS i Jankovića, koji je demokrate iskoristio za formiranje svoje stranke.

Prema nekim navodima pokret bi trebalo da vodi Zoran Živković, poznat po aferi “Vinograd”.

Konferenciju je obeležilo i skadalozno odbijanje Jankovića da odgovori na pitanja deleći novinare na podobne i nepodobne. Na pitanja je umesto njega odgovarao njegov pomoćnik, koji je rekao da na uvrede i ne istine ne vredi odgovarati.

- Zašto se plašite nalaza veštaka? Kako komentarišete odnos prema medijama? Da li je u vašem stanu ubijen Predrag Gojković i da li je to vama smešno?- pitanja su na koja nije hteo da odgovori.

Pitamo novinarska udruženja da li će da reaguju, jer je vreme političkih komesara i novinareske podnobnosti iza nas

#Aleksandar Vučić

#Predsednički izbori

#Priznanje

#Saša Janković

'