AKTUELNO

Novinari medijske mreže "Antidot" odbacili su danas sve navode kanditada za predsednika Vuka Jeremića protiv te mreže i najavili da će odmah posle izbora protiv njega podneti krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu zbog zloupotrebe položaja, odnosno finansijskih malverzacija, uz dokazni materijal do kojeg su došli.

Novinari Antidota nedavno su objavili tekst pod nazivom "Dosije Jeremić" optužujući ga za brojne finansijske zloupotrebe i kršenja zakona zbog čega, kako su danas saopštili, trpe medijske pritiske, laži i uvrede, dok Jeremić zloupotrebljava predsednicku kampanju i lažima pokušava da diskredituje rad novinara i celokupnu medijsku mrežu Antidot.

ANTIDOT iznosi dokaze

"Koliko smo sigurni u validnost dokaza na osnovu kojih je napisan Dosije Jeremić svedoči činjenica da ćemo odmah nakon izbora, Višem javnom tužilaštvu predati krivičnu prijavu protiv Vuka Jeremića, zbog krivičnog dela 234, stav 3 Krivicnog zakonika, uz svu prateću dokumentaciju", naveli su novinari Antidota.

U pitanju je krivično delo "zloupotreba polo?aja odgovornog lica" za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do deset godina. Jeremić je u vidu plaaenog oglasa u listu Danas prebacio dnevnom listu Politika što je objavio izveštaj Antidota, čije navode odbacuje.

Jeremić znao za istragu ANTIDOTA

Novinari Antidota Milan Jovanović i Marko Matić u saopštenju napominju da je Jeremić je znao da istražuju njegove "finansijske malverzacije" dva meseca pre nego je Antidot objavio dosije o njemu, ali i pored obećanja da će odgovore dati, to do danas nije učinio.

Oni smatraju da je Jeremić pažnju javnosti pokušao da skrene "porodičnim sapunicama", pominjanjem i ogovaranjem ljudi koji sa Antidotom nemaju veze i pre svega vređanjem i klevetanjem novinara Antidota.

Iako znamo da su u "strahu velike oči", te da mu se od leta 2002. godine stalno priviđa Vladimir Beba Popović, kao novinari prepoznajemo da se pominjanje tog imena koristi isključivo da bi se izbegli odgovori na postavljena pitanja, zaključili su novinari Antidota.

Jeremić misli da su svi zaboravili na slučaj Kurta Valdhajma

Oni smatraju da su "priče za malu decu" Jeremićeva objašenja da je kao kandidat za mesto Generalnog sekretara prošao stroge kontrole od članova Saveta bezbednosti, pa je ponižavajuće da u Srbiji o tome uopšte i priča.

"Valjda Jeremić misli da su svi zaboravili na slučaj Kurta Valdhajma, koji je 9 godina sedeo na celu UN, prošao sve moguce i nemoguce kontrole, ali se "provuklo", da je bio Hitlerov oficir".

DRI nije kontrolisala svih pet godina Ministarstvo spoljnih poslova

Antidot je takođe naveo da nije tačna Jeremićeva tvrdnju da je Državna revizorska institucija kontrolisala svih pet godina rada Ministarstva spoljnih poslova (u vreme njegovog mandata), jer je DRI , kako navode, proveravala poslovanje samo za 2011. godinu i u tom izveštaju ukazala na brojne nezakonite radnje, poput poslovanja sa "Aeroklubom" ili menjacnicom "Trange Frange"."Umesto da odgovori na pitanja o svrsishodnosti leta od 70. 000 evra do Etiopije, rasipanja novca gradana Srbije za prenocišta u elitnim svetskim hotelima, pronevere od skoro šest miliona evra državne imovine u korupcijskom ugovoru sa 'Energoprojektom', nameštanju poslova porodičnoj firmi "Aeroklub", nezakonitim poslovima sa menjacnicom "Trange-Frange", milionskim iznosima uplacenim lobisti Džonu Podesti, poslovnim vezama sa kontroverznim Damirom Fazlicem i iznad svega o razlozima zbog kojih je otvoreno lagao gradane Srbije o finansijerima svoje organizacije CIRSD, Jeremić je vulgarnim etiketiranjem i potpuno nepotkrepljenim optužbama oštricu svog gneva usmerio na Medijsku mrežu Antidot", navodi se u saopštenju.

#Predsednički izbori

#Sud

#Vuk Jeremić

'