AKTUELNO

Novo istraživanje Demostata pokazuje i dalje veliko vođstvo Aleksandra Vučića pred predsedničke izbore u nedelju i ukazuje na to da drugog kruga neće biti

Kako je centar objavio, istraživanje u obzir uzima samo one koji su se izjasnili za koga bi glasali, dok se 18 odsto od 1.200 anketiranih još nije opredelilo.

Lider SNS ima podršku 56,2 odsto onih koji su opredeljeni, a slede četiri kandidata sa ispod deset odsto podrške, između kojih je razlika manja od jednog prcoenta.

Prema ovom istraživanju, najbolji rejting među njima ima Luka Maksimović, odnosno Ljubiša Preletačević Beli, sa 9,5 odsto, a slede Vuk Jeremić (9,3%), Saša Janković (8,9%) i Vojislav Šešelj (8,8%). Ostali kandidati zajedno imaju 7,3 odsto.

Demostat procenjuje izlaznost na 57 odsto.

U prethodnom istraživanju Demostata, pre samo desetak dana, Vučić je takođe imao veliku prednost i 57 odsto glasova, ali je raspored ispod njega bio mnogo drugačiji.

Iza Vučića je jedini dvocifreni rejting imao Saša Janković (11%), Vuk Jeremić i Vojislav Šešelj su imali 8 odsto, a Maksimović tek tri odsto.

#Aleksandar Vučić

#Istraživanje

#Predsednički izbori

'