AKTUELNO

U Leposaviću se održava predizborni miting vladajuće koalicije.

SNS nastavlja sa aktivnostima povodom predstojećih predsedničkih izbora koji treba da se održe u nedelju, 2. arila. Ovog puta, na mitingu u Leposaviću neće prisutsvovati lider SNS-a, Aleksandar Vučić, jer nije pristao na ucene koje je dobio sa Kosova.

Miting je počeo tačno u 13 časova, već tradicionalno, himnom Republike Srbije.

Branislav Đurđević, radnik iz Trepče, prvi se obratio okupljenoj masi, i pre svega zahvali se Vučiću jer je, kako kaže, branio Trepču.

Foto: Printscreen

- Što se naš tiče, ti si već pobedio. Ovaj narod želi predsendika koji neće da raskući, i onaj koji svoju zemlju voli više od svega. Ako Bog da, bićeš naš predsednik, rudari te žele – poručio je on.

Foto: Printscreen

Mis Srbije 2016. godine i studentkinja Katarina Šurkić se sledeća obratila prisutnima, i podelila sa svima kako izgleda subina mladih koji žive na Kosovu.

- Mi smo zreli u mladim godinama. Za nas je politika sasvim opipljiva i životna stvar, od koje zavisi naša egzistencija. Vučić i njegova politika uliva nadu – rekla je ona i dodala da svi treba da imaju zajedničku borbu a to je borba za kulturu i pismo.

Foto: Printscreen

- Tu borbu svi nosimo zajedno. Neki u rudniku, neki u operacionoj sali, čitaonici. Ne poznaje se generacijski jaz, mi mislimo svi zajedno i zajedno ćemo biti na biralištu – ističe ona dodajuć da veruje da govori u ime svih mladih studenata univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

Direktor KBC Kosovske Mitrovice dr Milan Ivanović je podvukao je da nije član ni jedne stranke, i da govori samo po svojoj savesti i političkom uverenju, a njegovo uverenje je poliitka SNS-a.

Foto: Printscreen

- Ubeđen sam da Aleksandar Vučić nema alternative. Razlog tome je jer radi spartanski dan i noć, sprečio je i da se Kosovo uključi u UNESCO i još mnogo toga. On je garant naše beznednosti na Kosovu – poručio je on i dodao je da je Vučić bio u gotovo svakom zaseoku na Kosovu i Metohiji, dodajući da prethonda vlast nije dolazila.

Foto: Printscreen

- Njima je do Kosova kao do lanskog snega. Mi smo njima poslednja rupa na svirali. Mi smo marginalizovani – dodao je on i poručio da je narodu na Kosovu potreban jak predsednik i jake institucije. - Ovog puta je izbor lak! Biram između onog ko voli Srbiju, i onog ko voli NATO - rekao je on.

Nakon njegovog obraćanja, crkveni hor "Branislav Nušić" otpevao je pesmu " Ovo je Srbija". Za to vreme, po celoj hali njihale su se zastave sa simbolima Srbije. Narod je pevao zajedno sa horom.

Foto: Printscreen

Član predsavništva SNS-a Nikola Selaković se sledeći obratio masi.

- Pomaže Bog srpsko Kosovo i Metohijo! – najpre je rekao Sekalović kada je izašao na binu i okupio se masi, nakon čega je dobio aplauz.

- Pozdrav za sve one kojima je onemogućena sloboda kretanja. Za četiri dana zatvoriće se glasačka mesta. Prvo pitanje Aleksandra Vučića biće kako je glasalo Kosovo – rekao je on i pozvao sve da izađu na izbore i glasaju za Vučića.

Foto: Printscreen

- Nigde kao na KiM nisu osetili kako se oseća Srbija. Niko ne oseća ponos što je Srbin, kao ljudi sa Kosova. On ne vodi politiku gde ćeš da oćutiš. Hoću da živimo u Sbriji u kojoj je poslednjih tri godine raste broj zaposlenosti, da gradimo auto-put koji će voditi ka srpskoj Gračanici. To može samo Vučić da oseti – rekao je on i dodao da su građani Srbije osetili kako izgleda da se premijere i predsednik ne slažu.

Foto: Printscreen

- Njih vezuje mržnja prema Vučiću – dodao je, i rekao je da je “imao tu čast da bude ministar u njegovoj vladi”. On je pozvao sve da izađu na glasanje 2. aprila.

Još jedan član prestavništva, Bratisla Gašić, rekao je da je ponosan na činjenicu gde se nalazi danas, ali na to da je na Kosovu video dosta srpskih zastava.

Foto: Printscreen

- Da li čujete da oni za Gračanicu kažu da je Velika Albanija? Svoj desetorici neka je na čast što je protiv Aleksandra Vučića! – poručko je on, i pitao ko će da glasa za one koji ne izlaze iz kruga beograske dvojke, i koji ne smeju da dođu na Kosovo i Metohiju.

Foto: Printscreen

- Njih desetorica, na samo jednog. Njih kada pitate za program i plan, kažu da samo mrze Vučića – istakao je on.

- Pitate li se kako se oseća vučićeva majka, otac, brat i cela porodica kad čuju laž? Pitate li se kako je nama, njegovim prijateljima, kada slušamo laži na njihovim medijima? Spremni su na laži i poručuju da će biti pokradeni izbori – podvukao je Gašić i rekao da je razlika 55 odsto, a ne par odsto.

- Sigran sam da ste i vi ovde jer ste svi za Aleksandra Vučića – završio je on.

- Pokušali su da nas spreče da se nađemo ovde, ali sloboda se u lance ne može vezati! Kosovo je srce Srbije! – rekao član presedništva SNS-a Marko Đurić čim je izašao na binu i dobio apauz.

Foto: Printscreen

Đurić je rekao da će se od 2. aprila zanti kakava sudbina čeka građane Srbije.

- Naš predsenik nikada nije popustio, nije dozvolio da se ukinu naše institucije na KiM, da se ruši naša kulturna baština, ali izazova nije malo i nemojmo gajiti iluzije da ih neće biti – rekao je on, i ipspričao anegdotu kako je Vučić reagovao kada su tražili da prizna formriranje kosovske vojske.

- On je samo mirno rekao da pitam da li su se sami toga setili, ili im je neko rekao – ispričao je on, dodao je takođe da Vučić ima hrabrosti da razgovara sa svima.

Foto: Printscreen

- Danas njega podržavaju i socijalisti i čitava slobodno misleća Srbija. Drugi april je dan od kojeg zavise mnoge godine – dodao je on i pozvao sve da glasaju za čoveke koji je spreman da “da svoj život za Srbiju i da Srbiji bude bolje”.

- Aleksandar Vučić je jedini političar u Srbiji koji ima hrabrosti da podigne svoj glas, mišicu i da odbrani srpski narod na KiM. Dok je on tu, možete mirno da spavate – istakao je Đurić.

#Aleksandar Vučić

#Miting

#SNS

'